Hedy Lamarr (1914 – 2000) este considerată de mulţi a fi cea mai frumoasă femeie din Europa (sau din lume – spun alţii). După o carieră cinematografică timpurie și scurtă în Germania, care a inclus o scenă controversată în care a făcut dragoste în filmul „Ecstasy” (1933), ea a fugit de soțul ei și s-a mutat în secret la Paris. Acolo, ea l-a întâlnit pe șeful studiourilor americane MGM, Louis B. Mayer, care i-a oferit un contract de film la Hollywood, unde a devenit vedetă de film de la sfârșitul anilor 1930 până în anii 1950.
Lamarr a apărut în numeroase lung-metraje populare, ca „Algiers” (1938) cu Charles Boyer, „I Take This Woman” (1940) cu Spencer Tracy, „Camrade X” (1940) cu Clark Gable, „Come Live With Me” (1941) cu James Stewart, şi multe altele. Regizorul Max Reinhardt a numit-o „cea mai frumoasă femeie din Europa”, un sentiment împărtășit pe scară largă de publicul și criticii ei.
La începutul celui de-al doilea război mondial, împreună cu compozitorul George Antheil, Lamarr a dezvoltat un sistem de ghidare radio pentru torpile. Deși Marina SUA nu a adoptat tehnologia până în anii 1960, principiile muncii lor sunt acum încorporate în tehnologia modernă wifi, CDMA și Bluetooth (mai multe detalii în articolul acesta: Wi-Fi-ul, GPS-ul şi telefonia mobilă – 3 realizări tehnologice incredibile care au apărut şi ca urmare a invenţiei uluitoare a unei actriţe austriece superbe, pe nume Hedy Lamarr).
Lamarr a fost căsătorită de 6 ori şi a avut 3 copii, din care unul a fost adoptat. Anii 1970 au fost un deceniu de izolare crescândă pentru Lamarr. I s-au oferit mai multe scenarii, reclame de televiziune și proiecte scenice, dar niciunul nu i-a stârnit interesul. În 1974, ea a intentat un proces de invazie a vieții private pentru 10 milioane de dolari, întrucât a fost folosit numelui ei („Hedley Lamarr” în filmul de comedie al lui Mel Brooks „Blazing Saddles”); cazul a fost soluționat extrajudiciar.
Hedy s-a retras din viața publică și s-a stabilit în Miami Beach, Florida, în 1981. Ultima fotografie publică datează din 1991, când a fost eliberată pe cauţiune din închisoare pentru… furt din magazine! Hedy Lamarr a murit în Casselberry, Florida, la 19 ianuarie 2000, la vârsta de 85 de ani.