China dezvoltă o tehnologie cu raze laser, care se aseamănă cu „Steaua Morţii” din seria SF „Star Wars”

Oamenii de știință chinezi au dezvoltat un nou tip de armă cu microunde, cu mai multe fascicule. Proiectată pentru a combina mai multe fascicule într-o singură locație, cu sincronizare ultraprecisă, această armă ar putea fi folosită pentru a viza un singur obiect / obiectiv. Similar ca şi concept cu super-laserul de pe stația de luptă „Steaua Morții” din seria „Star Wars / Războiul Stelelor”, noua armă chineză a finalizat testele militare experimentale.
În „Războiul Stelelor”, arma principală a Stelei Morții folosește cristale kyber (aceleași folosite în sabiile laser) pentru a genera energie. Aceasta este apoi direcționată prin mai multe tunuri laser, care se îmbină într-un singur punct, pentru a genera un fascicul atât de puternic încât poate distruge planete întregi. Deși este impresionant din punct de vedere cinematografic, acest tip de armă a fost mult timp considerat o fantezie completă. Dar, potrivit rapoartelor, noua armă chineză constă din mai multe vehicule independente care transmit microunde care pot fi desfășurate în diferite locații. Aceste vehicule sunt apoi capabile să coordoneze focalizarea fasciculelor lor într-o singură locație, îmbinând și amplificând puterea unui atac. Această sarcină este dificilă, deoarece fiecare transmițător de fascicul ar avea nevoie de comenzi ultra-precise pentru locație și sincronizare.
De fapt, conform calculelor echipei de cercetare, fiecare vehicul cu microunde trebuie să fie desfășurat cu o eroare de poziție redusă la doar câțiva milimetri. În plus, eroarea de sincronizare a timpului între vehicule nu trebuie să depășească 170 de picosecunde (trilioane de secundă). Pentru a vă face o idee, trebuie obţinută o precizie mai mare decât ceasurile atomice utilizate în sateliții GPS. Oamenii de știință chinezi au stabilit în 2023 un record mondial prin utilizarea fibrei optice pentru a obține o precizie de sincronizare a timpului de 10 picosecunde pe o distanță de 1.800 km.
Potrivit rapoartelor, noul sistem chinezesc cuprinde șapte vehicule de transmisie. Experimentele au demonstrat că acest dispozitiv poate perturba în mod eficient semnalele de la alți sateliți. Oamenii de știință chinezi au echipat, de asemenea, fiecare vehicul transmițător cu dispozitive auxiliare de poziționare cu laser pentru a obține coordonate la nivel de milimetri. Un centru mobil principal de comandă organizează controlul fasciculelor. Acest centru analizează datele de pe diverse platforme și emite comenzi de atac către vehicule.
O astfel de armă ar putea servi mai multor scopuri, inclusiv educație și instruire, pentru verificarea noilor tehnologii sau exerciții militare. Pentru a maximiza precizia și acuratețea, cercetătorii au conectat dispozitivele de cronometrare de pe platformele de transmisie folosind fibre optice pentru a obține o sincronizare de foarte mare precizie în timp. Ca urmare a sensibilității militare a proiectului, parametrii de performanță ai armei sunt confidențiali.
Atunci când puterea unei arme cu energie direcționată atinge 1 GW, aceasta poate provoca daune semnificative sateliților aflați pe orbita Pământului. În mod clar, aceasta este semnificativ mai mică decât tipul de energie necesar pentru a distruge o țintă, ca de exemplu o planetă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Partners: Crypto News , FYTube , Filme Seriale Online , masini in rate