Concluziile şocante ale unei jurnaliste independente: „Trăim într-o societate lipsită de libertate, deghizată ca fiind o societate liberă”

Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free)
Foarte bun articolul de pe medium.com al jurnalistei independente Caitlin Johnstone. Citez din el:
Trăim într-o societate mult mai puțin liberă decât credem majoritatea dintre noi. Se pare că suntem liberi. Nu suntem aruncați în închisoare pentru că criticăm autorităţile. Putem vota pentru cine vrem. Ne putem conecta la Internet și putem căuta informații despre orice subiect ne interesează. Dacă dorim să cumpărăm un produs, avem multe mărci, suntem liberi să alegem.
Dar totuşi, nu suntem complet liberi. Cele 2-3 mari partide din fiecare ţară sunt controlate de aceiaşi plutocrați*. Mass-media principală, pe care oamenii se bazează pentru a-și forma idei despre ceea ce se întâmplă, e controlată şi ea de clasa plutocratică și e puternic influențată de servicii secrete. Algoritmii de Internet sunt manipulați agresiv pentru a le arăta oamenilor informații pe care păpuşarii din umbră doresc să le arate. Chiar și divertismentul nostru este plin de influența serviciilor secrete.
(* Plutocraţie = „Regim politic în care puterea de stat se află concentrată în mâinile celor mai bogați reprezentanți ai societății”)
Nu contează ce ai voie să spui, dacă nu contează ce spui. Nu contează că aveți permisiunea să căutaţi pe Internet orice informație pe care o doriți, atât timp cât găsiţi doar informațiile pe care Sistemul dorește să le găsiți.
Care este diferența funcțională între un regim care cenzurează direct Internetul pentru a preveni dizidența și un regim care lucrează cu plutocrații din Silicon Valley pentru a controla informațiile prin algoritmi, având un sistem care împiedică dizidența să aibă un impact semnificativ? Nu există nicio diferenţă.
Trăim într-o societate profund lipsită de libertate, care este deghizată într-o societate liberă. Democrația liberală occidentală este doar un totalitarism îmbrăcat în dragoste. Și situaţia se înrăutățește.
În septembrie 2021, „Ottawa Citizen” a raportat faptul că Armata Canadiană s-a folosit de pandemia de Covid-19 ca scuză pentru a testa tehnicile militare psi-op asupra populației civile, sub scuza asigurării respectării restricțiilor de pandemie.
Câteva extrase:
* Liderii militari canadieni au văzut pandemia ca pe o ocazie unică de a testa tehnici de propagandă asupra unui public nebănuitor, concluzionează un nou raport al Forțelor Canadiene.* Planul conceput de Comandamentul Canadian al Operațiunilor Comune, cunoscut și sub numele de CJOC, se baza pe tehnici de propagandă similare celor utilizate în timpul războiului din Afghanistan. Campania a presupus modelarea și exploatarea informațiilor. CJOC a susținut că schema operațiunilor de informare a fost necesară pentru a înlătura neascultarea civilă de către canadieni în timpul pandemiei de coronavirus și pentru a întări mesajele guvernului despre pandemie.* O inițiativă separată, dar nu legată de planul CJOC, a eliminat informații din conturile publice de socializare din Ontario. De asemenea, au fost compilate date despre adunările pașnice ale organizaţiei Black Lives Matter.* Anul trecut, a fost lansat un plan controversat care ar fi permis ofițerilor militari să folosească propagandă pentru a schimba atitudinile și comportamentele canadienilor, precum și pentru a colecta și analiza informații din conturile publice de pe rețelele sociale.* Planul urmărea să treacă de la metodele tradiționale guvernamentale de comunicare cu publicul la o strategie mai agresivă de utilizare a războiului informațional și a influențării comportamentului canadienilor.

Canada’s military “relied on propaganda techniques similar to those employed during the Afghanistan war”, “shaping” & “exploiting” info “to head off civil disobedience by Canadians during the coronavirus pandemic and to bolster government messages” https://t.co/qr9nRlT0lH
— Max Blumenthal (@MaxBlumenthal) October 1, 2021

Deci, autorităţile nu doar că se folosesc de operațiuni psihologice la scară masivă asupra publicului, ci şi fac teste asupra cetăţenilor, învăţând de la ei.
Într-un eseu din 2017 intitulat „The War on Sensemaking”, scriitorul Jordan Greenhall a făcut o observație foarte bună: știința propagandei moderne a fost în cercetare și dezvoltare de mai bine de un secol și a avansat științific, la fel de mult ca și alte domenii din armată.
În 1917, unui tânăr, pe nume Edward Bernays, i s-a cerut să ajute efortul de război american aplicând teoriile subconştientului ale unchiului său, Sigmund Freud, unei noi tehnici germane denumită „propagandă”. Dar, de atunci au apărut tehnici moderne de propagandă.
Gândiți-vă la câte progrese tehnologice au existat în armată în ultimul secol. Conducătorii noștri și-au perfecționat metodele de manipulare, astfel încât doar o mică minoritate dintre noi am început să ne dăm seama că această manipulare chiar se întâmplă.
Nu există soluții la această problemă, decât dacă noi conştientizăm faptul că manipulările se întâmplă. Propaganda funcționează numai dacă nu înțelegeți că ceva vi se întâmplă; apoi, trebuie să acceptaţi faptul că puteţi fi manipulaţi și înșelaţi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Partners: Crypto News , FYTube , Filme Seriale Online , masini in rate