Biblia este o carte extrem de controversată şi complexă. Şi e plină şi de contradicţii aparente. Dar asta nu înseamnă că nu ar fi veritabilă, aşa cum unii încearcă să ne convingă. De-a lungul timpului, o serie de descoperiri arheologice şi istorice au arătat că unele fapte relatate în Biblie au fost reale. Iată câteva din aceste fapte şi linkurile la câteva articole:
– Fenomenul despărţirii apelor de către Moise putea fi real: Din nou Biblia are dreptate! Un om de ştiinţă a ajuns la concluzia că fenomenul „despărţirii apelor” de către Moise putea avea loc!
– Existenţa războiului prin care babilonienii au cucerit Ierusalimul: Biblia are din nou dreptate: arheologii au descoperit urmele războiului prin care babilonienii au cucerit Ierusalimul!
– Existenţa cetăţii lui David: Încă o dovadă că Biblia are dreptate: un arheolog israelian a descoperit „cetatea lui David” sau „cetatea Sionului”, veche de 3.800 de ani, exact aşa cum ne vorbeşte Biblia!
– Existenţa celor 10 urgii biblice: Biblia iar a avut dreptate: cele zece urgii biblice au existat cu adevărat.
Şi ăstea sunt doar câteva exemple. Pe de altă parte, Biblia are şi anumite contradicţii aparente; le spun „aparente”, pentru că ele pot fi explicate până la urmă. Iar una dintre aceste contradicţii e următoarea: în Vechiul Testament întâlnim fragmente în care se vorbeşte de războaie în care se folosesc instrumente primitive de luptă (săbii, care de luptă, săgeţi etc.), dar şi instrumente moderne de luptă (cum ar fi bomba atomică). Să mă explic puţin.
Un studiu din 2018, a constatat că o explozie din ceruri a șters orașele și așezările agricole aflate la nord de Marea Moartă în urmă cu aproximativ 3.700 de ani. Astfel, datarea cu radiocarbon și mineralele îngropate care cristalizează instantaneu la temperaturi ridicate, indică faptul că un meteorit care a explodat în atmosferă a distrus instantaneu civilizația pe o zonă circulară de 25 kilometri, numită „Ghor-ul Mijlociu”. Sau cel puţin asta consideră cercetătorii.
Dar, e foarte interesant că aceste aşezări umane care au fost „rase” de pe suprafaţa pământului se află foarte aproape de oraşele biblice Sodoma şi Gomora. Aceste două cetăţi, la sud de Marea Moartă, au fost, conform Bibliei, au fost distruse din porunca lui Iehova, din cauza desfrânării de acolo. A fost vorba de „o ploaie de pucioasă şi foc din cer”. Oare Biblia a vorbit metaforic de această explozie meteoritică? Dar, dacă n-a fost vorba de vreo explozie meteoritică în atmosferă, ci chiar de o bombă atomică aruncată de o civilizaţie extraterestră asupra pământenilor băştinaşi?
Astfel, dacă acceptăm intervenţia unei civilizaţii superioare în perioada Bibliei (fie o civilizaţie terestră necunoscută sau una extraterestră), atunci aşa-zisele contradicţii biblice pot fi foarte uşor explicate.