Conform Wikipediei, „prestigioasa” revistă „The Economist” este deţinută de familia globalistă Rothschild (care se spune că ar fi cea mai bogată familie din lume – 2 trilioane de dolari în anul 2019 – vezi articolul Bogăţia familiei Rothschild este de aproximativ 3 ori mai mare decât averea combinată a celor mai bogaţi 10 miliardari ai lumii! 2 trilioane de dolari…) şi de familia miliardară italiană Agnelli.
În mai 2022, pe coperta revistei „The Economist” putem întâlni o imagine şocantă, care dă fiori pe şira spinării: nişte spice de grâu, în care se văd cranii de oameni, cu titlul „Catastrofa alimentară care urmează”, fiind astfel ameninţaţi în mod direct cu o mare foamete în lume… din cauza războiului din Ucraina!
În articolul care însoţeşte această copertă, putem citi următoarele: „Prin invadarea Ucrainei, Vladimir Putin va distruge viețile unor oameni aflați departe de câmpul de luptă (…) Războiul lovește un sistem alimentar global slăbit de Covid 19, de schimbările climatice și de un șoc energetic. Exporturile de cereale și semințe oleaginoase ale Ucrainei s-au oprit în mare parte, iar cele ale Rusiei sunt amenințate. Împreună, cele două țări furnizează 12% din exporturile de cereale ale lumii.
Antonio Guterres, secretarul general al ONU, a avertizat pe 18 mai 2022 că lunile următoare ne amenință cu spectrul unei penurii alimentare globale, care ar putea dura ani de zile. Costul ridicat al alimentelor de bază a crescut deja numărul persoanelor care nu sunt sigure că vor avea ce mânca suficient cu 440 de milioane, ajungând în prezent la 1,6 miliarde de oameni. Aproape 250 de milioane de oameni sunt în pragul foametei (…) Neliniștea politică se va răspândi, copiii vor avea întârzieri în creștere și oamenii vor muri de foame”.