Cosmarurile apar in functie de zodii

Visele urate cu monstri, ucigasi si catastrofe apar in functie de zodie si au origini necunoscute. Cele mai apocaliptice situatii, populate cu personajedesprinse parca din filmele de groaza, fac de multe ori ca somnul sa devina o adevarata tortura. Imaginile frecvent intalnite in cosmar sunt generate de sentimentul ca ne aflam intr-un impas, urmariti de fiinte monstruoase si agresive sau ne aflam in mijlocul calamitatilor, razboaielor nucleare ori in plina apocalipsa.
Parapsihologii considera ca aceste cosmaruri sugereaza ca personalitatea celor care le au se afla in pragul unei profunde transformari din ciclul vietii, referindu-se chiar la o renastere spirituala. Psihologii pun insa visele infioratoare pe seama stresului si presiunii cotidiene sau sunt efectul advers al unor medicamente
Leii si Taurii dorm linistiti
Un studiu efectuat de mai multi moderatori – psihologi, parapsihologi si psihoastrologi – indica o frecventa diferita a aparitiei cosmarurilor, in functie de zodia subiectilor. „Semnele fixe – Taur, Leu, Scorpion si Varsator – au cele mai putine vise groaznice”, afirma parapsihologul Radu Botez, unul dintre autorii studiului. Cosmaruri aparute la cei din zodiile mentiona te sunt legate de pozitia sociala a nativilor, doar Varsatorul avand cateodata unele cu subiecte ezoterice.
Vulnerabilitatea Fecioarelor
Pestii si Fecioarele au cele mai catastrofice vise, urmate de Gemeni. Si Racul, ca semn cardinal de Apa, are cosmaruri mai des. Aflat la polul opus, Capricornul este semnul cel mai privilegiat: cosmarurile sale sunt cele rare sau lipsesc cu desavarsire.

Parapsihologul Botez mai precizeaza ca zodiile nementionate se situeaza intr-o zona neutra, cu nici prea multe si nici prea putine cosmaruri. El precizeaza ca aceasta „repartizare” a cantitatii de vise terifiante are origini necunoscute.
Spaime nocturne diferite
In timp ce cosmarul apare exclusiv in timpul somnului REM (somnul cu vise, in care cel adormit clipeste des), teroarea nocturna este reprezentata de un episod de teama extrema in timpul somnului non-REM (cel fara vise). „Daca un cosmar, ca vis veridic si inspaimantator, are ca rezultat trezirea subiectului, cu rememorarea partiala sau totala a ceea ce a visat, teroarea nocturna nu este retinuta de cel caruia i-a aparut”, explica psihologul Nusa Bugeac.
Ea spune ca ambele experiente din timpul somnului au tendinta de a aparea in perioade de nesiguranta, de tulburari emotionale, de depresie sau in urma unor sentimente de vinovatie. Atat cosmarurile, cat si terorile nocturne se intalnesc mai mult la copii decat la adulti. „Cele doua spaime nocturne provoaca reactii asemanatoare, dar teroarea este cea mai puternica. Pe timpul ei, oamenii se trezesc din somn transpirati, cu puls rapid, inspaimantati! Nu sunt constienti de locul in care se afla si nu raspund la incercarile celorlalti de a-i calma. Criza poate dura si un sfert de ora, dar ei adorm imediat ce a luat sfarsit. Rareori, subiectii retin – dar numai fragmentar – ce au visat. Unii copii si adulti pot deveni somnambuli in timpul terorii nocturne”, atrage atentia Nusa Bugeac.
Sursa: www.evz.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Partners: Crypto News , FYTube , Filme Seriale Online , masini in rate