Culorile pot fi folosite cu succes pentru tratarea anumitor afectiuni

Imagine: generata de AI (Microsoft Designer)
Culorile sunt o sursa de sanatate si frumusete. Acest adevar a fost intuit cu secole in urma, dar abia astazi s-a putut demonstra stiintific eficacitatea lui. Un specialist in materie, profesorul Vittorio Elini, afirma ca cercetatorii din acest sector nou al medicinii isi pun mari sperante in terapia cu ajutorul culorilor. De altfel el a denumit Cromoterapia medicina de maine. Sa analizam 6 culori principale: albastru, verde, galben, portocaliu, rosu, violet. Fiecare dintre ele poseda caracteristici specifice care provoaca reactii diferite in organismul expus.
Albastrul e o culoare rece, fiind folosit cu predilectie in stadiile inflamatorii; el scade presiunea sanguina, relaxeaza, favorizeaza descongestionarea. Si verdele are un efect relaxant; este util in distoniile neurovegetative, in dezechilibrele nervoase, in maladiile psihosomatice. Galbenul este o culoare stimulanta. Are o actiune blanda, dar foarte utila asupra rinichilor, asupra ficatului, splinei, pancreasului, a vezicii si glandelor suprarenale.
Portocaliul are un efect stimulant mult mai intens. Este util, in genere, pentru retonifiere, dar eficace in particular in afectiunile respiratorii, astm, in spasmele bronhiilor, rinita alergica. Daca aceste afectiuni au o componenta inflamatorie se intervine mai intai cu albastru pentru a inhiba inflamatia, apoi se trece la portocaliu.
Rosul este o culoare stimulanta prin excelenta. El stimuleaza circulatia sanguina, secretiile hormonale; este util abulicilor, apaticilor, persoanelor atinse de semipareze. Trebuie sa fim insa atenti cand utilizam aceasta culoare in prezenta starii de inflamatie; caci rosul o amplifica. Violetul este mai putin utilizat deoarece favorizeaza si creste depresia psihica, dar este pretios pentru capacitatea sa de actiune stimulanta asupra hipofizei; imbunatateste performantele memoriei si ale procesului de invatare in general; acneea, psoriazisul, vitiligo, precum si alte afectiuni ale pielii expuse violetului se amelioreaza vizibil.
Culorile au efect curativ prin ele insele. Actioneaza nu numai cand sunt proiectate asupra corpului cu o aparatura specializata, dar si cand ne expunem lor asa cum se prezinta ele in natura. Suficiente persoane obosite, inhibate, depresive, obisnuite a se imbraca in culori inchise, deprimante si-au regasit optimismul de a trai si munci recurgand la o imbracaminte in culori vivace, pozitive. De multe ori simpatia si antipatia emanata de o persoana se datoreaza si culorilor hainelor purtate.
Afectiunile care raspund cel mai prompt cromoterapiei sunt artritele, artrozele, lombosciatica, sciatica. Destui pacienti cu anchiloze articulate si alte dificultati motrice au reusit sa se dea jos singuri din pat si sa se imbrace singuri dupa o prima sedinta de tratament. Rezultate optime se obtin si in tratarea hipertensiunii arteriale; cu o singura sedinta este posibila scaderea tensiunii la valorile acceptabile chiar si in cazurile foarte alterate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Partners: Crypto News , FYTube , Filme Seriale Online , masini in rate