Cum reusim sa scapam de radiatiile electromagnetice periculoase din casa

V-ati intrebat vreodata despre lumea high-tech in care traim, in care multe lucruri functioneaza fara fir si computerizat? Oare ce mai urmeaza sa apara in urmatorii ani si care sa-l folosim la fel de des cum utilizam mobilul? De exemplu, stiati ca a aparut Full Body Scan, un dispozitiv cu rezonanta magnetica, ce costa doar 795 de dolari, prin care se pot afla toate bolile unei persoane printr-o simpla scanare cu raze X a corpului? Pe de alta parte, cat de sigure sunt radiatiile electromagnetice din mediul inconjurator? Cat de mult rau fac ele celulelor umane? Cat rau produc oare ele? La cate radiatii suntem expusi zilnic, fiind inconjurati de atatea aparate ce produc radiatie electromagnetica?
Nu va aduceti aminte ca, atunci cand erati copii, adultii va spuneau sa nu stati prea aproape de televizor? Motivul era ca televizorul, asemenea calculatorului, emite tot felul de radiatii electromagnetice, inclusiv microunde, unde radio, ultraviolete, raze X, raze infrarosii, campuri electrice si magnetice de frecventa joasa. Dar adevarul este ca cel mai periculos este sa stati in spatele televizorului, pe unde marea majoritate a radiatiilor pot iesi.
Dar, calculatorul sau televizorul nu constituie singra sursa de radiatii electromagnetice din casele si birourile dvs. Conform lui Lucinda Grant, autoarea cartii „Statia de radiatii”, orice tip de radiatii, in mod particular lumina Soarelui si razele X, pot duce la aparitia unor activitati mari a radicalilor liberi. Radicalii liberi fragmente de molecule neechilibrate ce apar in corp, prin respiratie normala si procesele digestive. Totusi, oamenii de stiinta au descoperit ca un exces al radicalilor liberi in trupul uman poate duce la deteriorarea imunitatii si a celulelor, ceea ce are ca efect imbatranirea, bolile de inima, cancerul, precum si alte boli degenerative. Unele vitamine si minerale clasificate ca antioxidanti diminueaza activitatea radicalilor liberi şi protejeaza celulele de imbatranire prematura. Printre antioxidanti putem enumera: vitamina C (continuta in citrice, in special), vitamina E (in soia), beta caroten (morcovi) si seleniu.
Exista mai multe cai prin care noi suntem expusi radiatiilor electromagnetice, inclusiv din cordoanele de alimentare ale aparatelor electrocasnice. Lucinda Grant, un expert in domeniu scrie urmatoarele: „Aparatele noastre electrocasnice folosesc pentru alimentare curent alternativ (AC). Dar, trupurile noastre produc curent direct (DC), ce poate fi masurat in creierul uman. Electroencefalograful (EEG) masoara campul electric; tehnologia dispune de un dispozitiv denumit SQUID (superconducting quantum interference devices, adica dispozitive de superconductori cu interferenta cuantica) ce poate detecta micul camp magnetic al creierului. Campurile magnetice mai puternice si mai inalte ale aparatelor electrocasnice intra in interferenta cu electricitatea mult mai scazuta a corpurilor noastre. Campurile magnetice pot induce campuri electrice slabe in conductori electrici – corpurile noastre fiind conductori. Acest proces, denumit inductie, este unul din modalitatile prin care asemenea campuri pot afecta chimia trupului.”
Energia electrica creeaza electricitate statica si un mediu crescut de incarcare ion-pozitiva, care nu face bine sanatatii umane. Noi trebuie sa echilibram mediul nostru prin adaugarea unei ionizari pozitive, lucru care ne va face sa ne simtim mai bine si sa limitam actiunea ionilor pozitivi. De asemenea, si chimicalele de la copiatoare, echipamente electronice, plastice etc. pot contribui la o sanatate precara a noastra.
Cum ne putem proteja?

Prin mai multe metode, printre care putem aminti:
– reducerea expunerii fata de sursele electromagnetice neesentiale;
– folosirea ecranelor de protectie amplasate in fata monitoarelor;
– exercitii pentru reducerea stresului (tai chi sau aikido);
– consumul de fructe si vegetale (in special cele care contin antioxidanti);
– folosirea de electronice si electrocasnice care utilizeaza baterii, intrucat bateriile produc un camp electromagnetic foarte slab. Pentru reincarcarea bateriilor este indicat a se folosi energie solara in loc de energie electrica.
– intrucat radiatia electromagnetica scade odata cu distanta, va puteti proteja tinandu-va la distanta fata de emitatorii cei mai puternici al campurilor electromagnetice. Astfel se recomanda ca:  becurile fluorescente sa se afle la cel putin 2 metri distanta fata de dvs, frigiderele la cel putin 1,5 metri distanta, televizoarele si calculatoarele la cel putin 1 metru distanta, incalzitoarele electrice la cel putin 1 metru distanta.
– se recomanda ca atat timp cat nu le folositi, sa scoateti din priza toate dispozitivele electronice si electrocasnice. De exemplu, noaptea puteti deconecta toate aparatele, cu exceptia frigiderului.
– plasati langa calculator sau televizor anumite dispozitive de protectie impotriva radiatiilor, ca cristalele sau orgoni (de exemplu ORGONII ALMEEA).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Partners: FYTube , Filme Seriale Online , masini in rate