Turmericul este o mica planta originara din India si a carei radacina se foloseste pentru obtinerea condimentului numit “turmeric” dar si a extractului medicinal numit “curcumina” sau „curcuma”. Turmericul apartine familiei Zingiberaceae, din care face parte si ghimbirul si este folosit ca si condiment in India de mii de ani.
Efectele anticancerigene ale pigmentului turmericului, curcuma, sunt binecunoscute prin faptul ca blocheaza substantele carcinogene. Se estimeaza ca trupul uman are intre 10 si 13 trilioane de celule; aproape toate aceste celule se transforma in circa 100 de zile. Suntem ca o noua persoana, o data la 3 luni! Ne reinventam fizic… si, din moment ce suntem alcatuiti din 3 lucruri, aer, apa si mancare (acestea sunt intrarile), noi suntem ceea ce mancam! Ce dorim sa-i oferim trupului nostru? Ceva ieftin ce nu are o valoare nutritiva sau acele alimente cu adevarat importante? Sa nu ruinam o asemenea constructie incredibila a Universului, consumand „gunoaie”.
Alimentele pot avea o influenta puternica asupra unor boli grave precum cancerul, iar acest lucru se explica printr-un proces biologic numit angiogeneza, procesul prin care trupul construieste vasele de sange Celulele canceroase, la fel ca toate celelalte celule din trup, nu pot exista fara oxigen si fara substantele nutritive furnizate de capilarele de sange. Angiogeneza excesiva (prea multe vase de sange) produc boli cum ar fi cancerul. Cei mai multi dintre noi transportam de fapt, in trupul nostru, grupuri de celule canceroase microscopice. Motivul pentru care noi toti nu dezvoltam cancer il reprezinta faptul ca, atat timp cat trupul nostru are capacitatea de a echilibra angiogeneza in mod corespunzator, acest lucru va preveni vasele de sange sa se formeze in mod excesiv pentru a alimenta aceste tumori microscopice.
Asa cum stramosii nostri au inteles in mod intuitiv, natura ne-a oferit un numar mare de alimente si plante aromatice, care sunt in mod natural inhibitori ai angiogenezei, facandu-le „medicamente anti-cancer” naturale. Pur si simplu prin consumul acestor alimente anti-angiogenetice, se poate stimula in mod natural sistemul imunitar al organismului dvs, prevenind vasele de sange in a mai forma si hrani tumori microscopice care exista in corp la un moment dat.
Curcuma este in prezent cea mai buna substanta naturala care poate fi utilizata cu succes in tratamentul tuturor tipurile de cancer. Cercetatorii au descoperit ca aceasta curcuma, odata ajunsa in celula, poate afecta pozitiv in mai mult de 100 de cai diferite. Mai precis, s-a demonstrat ca aceasta substanta:– Inhiba proliferarea celulelor tumorale;– Diminueaza inflamatia;– Inhiba transformarea celulelor normale in celule tumorale;– Inhiba sinteza unei proteine considerat a fi esentiala in formarea tumorilor;– Ajuta organismul sa distruga celulele canceroase, astfel incat acestea sa nu se mai raspandeasca in tot corpul;– Previne alimentarea suplimentara cu sange a celulelor canceroase.
Cum se ia curcuma? Se pune o lingura de pulbere de curcuma intr-un sfert de litru de apa clocotita. Dupa ce a fiert timp de zece minute, se va crea o solutie pe care o puteti bea dupa ce s-a racit. Acesta va avea un gust lemnos. Multa sanatate! Cititi si articolul acesta despre rolul miraculos al curcumei in vindecare: Un doctor de cancer ne explica ce beneficii miraculoase poate avea curcuma (sofranul) in mancare!