ATENŢIE! Fragmentul de mai jos reprezintă opinia lui M. Hessemann, un cercetător în domeniul OZN-urilor, despre incidentul extraterestru de la Roswell (1947). Depinde doar de voi dacă să îl credeţi sau nu.
În iulie 1947, la Roswell (SUA) s-a prăbuşit un OZN. Armata Americană, sosită la faţa locului, a blocat zona. Din OZN se auzeau strigăte disperate. Cu chiu, cu vai, militarii forţează uşa navei extraterestre. Ocupanţii urlă şi mai tare. Erau mici de statură, cu capul mare şi neted, urechi mici. Fiecare strângea la piept o cutie metalică. Nevrând să le cedeze, militarii au trecut la fapte: unul a fost plesnit în cap cu patul armei. Ceilalţi trei ocupanţi au fost legaţi fedeleş. Nava a fost transportată la celebrul Hangar 18, iar extratereştrii la o destinaţie necunoscută.Aici se rupe firul evenimentelor.
La trei săptămâni după acest eveniment, un operator al forţelor armate este chemat să filmeze disecţia extratereştrilor. Este îmbrăcat într-un costum steril, motiv pentru care – pretinde el – n-a reuşit să focalizeze anumite secvenţe cu camera de 16 mm. Imaginile prezintă un omuleţ de circa 1,5 metri înălţime, având capul mare, câte 6 (şase) degete la mâini şi la picioare, cu o rană imensă pe coapsa dreaptă. Medicii îl disecă fără cruţare, scoţându-i organele. Burta entităţii este umflată. Sursele spun că din cauza stadiului avansat de descompunere.
Era a doua disecţie, după informaţiile lui M. Hessemann. Acum medicii ştiu cum să scoată stratul protector de pe retină şi cum să scalpeze extraterestrul cu un fierăstrău imens.Operatorul a reţinut câteva role de peliculă mai puţin reuşite pentru re-prelucrare. Timpul a trecut şi nimeni nu a cerut rolele, chiar după repetate apeluri la Pentagon. Aşa încât filmul original a rămas la operator.
În 1994, Ray Santilis trângea documentele despre rock-and-roll-ul anilor 50. Astfel a ajuns la operatorul cu pricina. Acesta văzând că Santili plăteşte din greu pentru pelicula din această perioadă, i-a vândut şi filmul despre extratereştrii de la Roswell. Aşa a început isteria…
Contactată, firma Kodak intră în derută, afirmând că nu reuşeşte să stabilească anul de fabricaţie al peliculei, în ciuda codului aplicat pe imaginea ei. Kodak afirmă că pelicula putea fi din 1947 sau 1967. Biroul Federal de Investigaţii (FBI) afirmă cu certitudine că pelicula e dinainte de 1950 şi trebuia expusă în maximum 2 ani.
Stan Winston, producătorul efectelor speciale din „Jurassic Park”, afirmă că el nu ar putea face un asemenea trucaj. Mai mulţi chirurgi afirmă la rândul lor că entitatea disecată nu este o fiinţă umană, nici chiar mutantă…