Pe 1 noiembrie 2018, muri la Targoviste biovindecatorul Constantin Mudava, care a ajuns faimos dupa ce chiar Nicolae Ceausescu s-a tratat la el de diferite afectiuni. Bioenergetician, bioterapeut si vindecator, Mudava a ajuns extrem de cunoscut in 1996, cand a candidat la Presedintia Romaniei. S-a laudat peste tot cu puterile sale bioterapeutice; in perioada comunista, dar si după Revolutia de la 1989, Mudava a tratat mii de pacienti prin bioenergie.
Potrivit unui interviu dat in 1999, Constantin Mudava spunea ca era stranepotul lui Gheorghe Mudava, poreclit pe vremea lui, „Dumnezeu”, pentru ca avea puteri vindecatoare. Constantin Mudava marturisea ca si-a dat seama inca de la varsta de 5 ani ca avea calitati bioterapeute: „Mama mea a murit cand eu aveam 3 ani, ca urmare am fost crescut de bunica mea care suferea de un reumatism la picioare, fapt care o tinea mai mult la pat din cauza durerilor. Eu, copil fiind, tot o mangaiam pe picioare ca sa nu o mai doara. Si, in scurt timp, ea s-a insanatosit”.
Mudava spunea in cadrul aceluiasi interviu ca, inca din 1986, a fost supus la diferite teste stiintifice, puterile sale terapeutice fiind confirmate de diferiti specialisti din domeniu, chiar si de celebra vindecatoare Djana Davilasvili.
El a inventat asa zisul „tratament Mudava”, care consta intr-un transfer de bioenergie la persoane cu deficit cauzat de unele afectiuni, intrucat orice boala inseamna si un minus de energie vitala. Cu alte cuvinte, este vorba de egalizarea momentana a sarcinii bioenergetice intre un organism cu surplus (cel al unui biovindecator) si un altul deficitar (cel al pacientului), ca intr-un fel de vase comunicante.
Dupa vechile invataturi chineze, omul recepteaza energia vitala din Cosmos in primul rand prin degete. In cazul „tratamentului Mudava”, pozitia celui care se supunea acestuia era este cu mainile ridicate si degetele rasfirate. De ce asa? In primul rand, degetele constituie veritabile antene, energia vitala circuland in mod permanent in Cosmos sub forma de unde, chiar daca azi mijloacele limitate totusi ale stiintei moderne le pot pune incomplet sau indirect in evidenta. Asadar, cine statea in preajma vindecatorului Mudava, daca intindea palmele spre dumnealui, cu degetele rasfirate incepea sa simta parestezii (furnicaturi) in buricele degetelor. Asezat de regula fata in fata cu bolnavul, Mudava isi apropia degetele, intr-o succesiune regulata, mai intai de organele sau jocurile de pe corpul uman unde se intalnesc meridianele bioenergetice, aceleasi ca si in cazul acupuncturii si presopuncturii, iar apoi de organele sau zonele afectate ale corpului. Pe o durata de 3-5 minute, cele doua sarcini bioenergetice tind sa se egalizeze, realizandu-se compensatia in favoarea organismului deficitar.
Astfel, vindecatorul Mudava se lauda ca a tratat numeroase boli cronice incurabile, inclusiv SIDA, vindecand 5 milioane de oameni in Romania si 1 milion in strainatate.