Există 91 de Universuri în această lume? Ce ştia regizorul lui „Star Wars” despre „galaxia îndepărtată”?

Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free)
Telescopul spațial NASA Hubble și-a îndeplinit cu succes misiunea sa de cartografiere a Cosmosului, realizând sute de mii de fotografii ale Universului. Una dintre cele mai importante întrebări ale științei este legată de nașterea acestui Univers. Teoria deceniilor trecute referitoare la Big Bang a fost desființată pur și simplu, în urma unor noi observații care au dus la ideea unei altfel de formări a Universului.
Dacă până în anii ’90 se considera că acest Univers a luat naștere printr-o colosală explozie de materie și energie, care explica parțial expansiunea galaxiilor, după anul 2000 acest model nu i-a mai satisfăcut pe astrofizicieni. Și asta deoarece au remarcat noi valori în mișcarea cuantelor de energie, pe liniile timpului. Astfel nu s-a mai admis faptul că întregul Univers observabil a apărut ca urmare a exploziei unei sfere supercondensate, la milioane de atmosfere presiune. Mulți savanți îmbrățișează acum modelul unui Mare Univers, format din falii paralele, care se manifestă ondulatoriu unele față de altele.
În momentul în care două asemenea falii se ating într-un punct, are loc o expulzare de energie și materie dintr-una în cealaltă. Așa se explică și procentul de aproximativ 80% din materia nevăzută a Universului. La rândul ei, fiecare falie reprezintă câte un Univers în interiorul unui Mega Univers. Acest aspect explică vechea cunoaștere a ezotericilor care afirmau că există 91 de Universuri, deci cum s-ar spune 91 de astfel de falii vibratoare.
Telescopul Hubble a fotografiat cea mai îndepărtată galaxie, aflată la marginea Universului observabil. Respectiva galaxie se află la mai mult nici mai puțin de 15 miliarde de ani lumină de noi. Fiind vorba de imaginea captată pe baza de lumină, rezultă că poate în acest moment acea galaxie atât de îndepărtată nici nu mai există, fiind transformată probabil în altceva, de cine știe ce ființe extraordinar de evoluate spiritual.
Alte date culese pe baza analizelor astrofizice au pus în evidență faptul că galaxia noastră, Calea Lactee, se află relativ aproape de ceea ce s-ar putea numi Centrul Universului, adică la 15-20 de milioane de ani lumină de acest centru de emisie energetică intensă. În realitate, pare să fie vorba de acel portal format din atingerea a două falii vibratoare.
Revenind la cea mai îndepărtată galaxie observată, am putea să ne amintim de fraza aceea din seria SF „Star Wars”, care spunea: „Demult, foarte demult, într-o galaxie foarte, foarte îndepărtată…”. Oare ce știa regizorul american?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Partners: Crypto News , FYTube , Filme Seriale Online , masini in rate