Imagine: prelucrare proprie
Edgar Cayce a fost nu doar un mare profet, ci si un mare vindecator. Iata cateva din sfaturile sale cu privire la alimentatie, pe care multi dintre noi ar trebui sa le respectam, daca dorim sa avem parte de sanatate:
* Cayce ne aminteste ca anumite alimente sunt foarte nefaste: prajelile, patiseria, dulciurile, amidonul, grasimile animale prajite, painea alba, zaharul alb etc. Asadar, fara prajeli, fara paine alba, fara produse de patiserie. Produsele de patiserie, painea alba ar trebui sa fie scoase total din alimentatie sub orice forma. Niciodata nu sunt bune pentru organism.
* De asemenea, atentie la prajeli. Fara cartofi prajiti, fara carne prajita, fara fripturi, fara peste prajit, nimic din toate acestea.
* Dulciurile pot fi consumate, dar in cantitati moderate. Putem sa consumam zahar (de trestie sau sfecla), dar care sa nu fie rafinat. Insa, cea mai buna este mierea de albine naturala. Zaharurile sunt necesare pentru construirea corpului, ele favorizeaza fermentatia normala in sistemul digestiv. Deci, de 2-3 ori pe saptamana consumati miere pe paine neagra – caci va furniza combustibilul necesar corpului.
* Cayce apreciaza constant „verdeturile”. El spune ca legumele reconstruiesc materia cenusie cu mult mai repede decat carnea si zaharurile. De aceea, in fiecare zi ar trebui sa servim macar o masa care sa contina o anumita cantitate de legume crude, ca varza, salata, telina, morcovii si ceapa etc. Si rosii, atunci cand este sezonul lor. Un regim normal trebuie sa contina macar trei legume care cresc deasupra solului si o leguma radacinoasa.
* Cat despre carne, ar fi de preferat sa consumati mai mult peste, carne de pasare si de miel.
* Cayce spune ca ar trebui sa se consume tot ce contribuie la eliminarea mai buna a toxinelor, impiedicand acumularea deseurilor care perturba organismul atunci cand nu sunt evacuate. Asadar, e nevoie de un regim potrivit cu multe legume, cu multe sucuri de fructe, putine nuci sau deloc, supe, ciorbe, cateva legume.
* Cu orice ocazie, Cayce recomanda inlocuirea carnii cu peste si fructe de mare. Cel putin odata sau de doua ori pe saptamana mancati fructe de mare: scoici, stridii, homari.