Un OZN uriaș, fotografiat în Chile în 2010, a fost descris ca fiind cu adevărat un „obiect zburător neidentificat”. Imaginea pare să arate un obiect portocaliu strălucitor ascuns în spatele norilor, el apărând în Munții Anzi în 2010. Centrul Național de Raportare a Fenomenelor Anormale (NARCAP) a investigat OZN-ul în același an, dar oamenii de știință redeschid cazul ca parte a unui nou documentar care încearcă să demonstreze sau să dezmintă fenomenele ciudate. Un expert în fizică de la Universitatea din Albany a spus: „Acest obiect este cu adevărat neidentificat, deci este un OZN autentic”.
Imaginea a fost făcută în timpul zilei, când Soarele strălucea printre norii albi, iar printre norii roșiatici de la stânga, se putea observa un obiect portocaliu, având detalii interesante ale suprafeței, potrivit raportului NARCAP.
Povestea imaginii datează din 14 februarie 2010, când un cuplu și fiica lor de 1 an și-au petrecut ziua la lacul de acumulare El Yeso. Mama a făcut 16 fotografii cu valea și cerul, iar la întoarcerea acasă, a observat norii roșiatici cu obiectul misterios.
Fotografia a fost analizată de NARCAP, organizaţia care studiază fenomenele ufologice. Ted Roe, șeful organizației, a efectuat o analiză îndelungată a imaginii, publicând un raport de 23 de pagini pe 2 iulie 2010. Raportul afirmă că o parte a OZN-ului pare să fie obstrucționată de norii cirrus sau cirrocumulus, ceea ce face dificilă evaluarea dimensiunii reale a obiectului. Cu toate acestea, NARCAP consideră că obiectul s-ar putea întinde pe mai mult de 70 de metri lungime.
Roe a investigat, de asemenea, imaginea sub factori roșu, verde și albastru pentru a vedea cum ar fi putut fi distribuită lumina. Lungimile de undă roșii și verzi au arătat mai multe detalii și definiții de contur decât albastrul, dar marginea superioară a obiectului putea fi văzută în fiecare dintre cele trei nuanțe ca și cum o sursă de lumină îl luminează – se arată în raport.
Imaginea a fost analizată dacă n-a fost „Photoshopată”, însă nu s-au descoperit distorsiuni, ceea ce arată că obiectul misterios era prezent atunci când fotografia a fost făcută.
Unii experţi care au văzit fotografia, sugerează că formațiunea ciudată ar putea fi rezultatul „efectului prismei”, atunci când Soarele lovește cristalele de gheață din atmosferă, creând un curcubeu uimitor. Însă, alţi experţi nu cred că ar fi vorba de aşa ceva, pata portocalie din nori neavând nicio explicație pentru care se află acolo.