„Giulgiu de la Torino” ar putea fi chiar al lui Iisus Hristos – spune o cercetare din 2022 a specialiştilor italieni. Pânza de in o demonstrează

Oamenii de știință se apropie din ce în ce mai mult de punctul de a determina dacă faimosul Giulgiu de la Torino este într-adevăr pânza în care a fost învelit Iisus Hristos la crucificare. Cel mai recent, experții cred că pânza de in este de acum 2 milenii, fiind astfel compatibilă cu timpul când Iisus a fost crucificat. Giulgiul, care poartă un contur slab al unui bărbat cu barbă despre care se crede că este o amprentă lăsată de trupul lui Iisus, a fost afișat pentru prima dată în 1350 și de atunci a fost denumit „Sfântul Giulgiu”.
Dar, cercetări din 2022, efectuate de Institutul de Cristalografie al Consiliului Național de Cercetare din Italia, au folosit tehnici cu raze X pentru a data materialul. Cu toate acestea, această constatare (începutul mileniului I) contrazice studiile anterioare din 1988, care sugerau că Giulgiul datează doar din Evul Mediu, punând la îndoială existența lui acum 2000 de ani. Dimpotrivă, cercetarea din 2022 afirmă că giulgiul este într-adevăr atât de vechi. Echipa din Italia susține că cronologia se aliniază perfect după ce a examinat opt ​​secțiuni de material din giulgiu.
Conform Bibliei, un bărbat pe nume Iosif din Arimateea, a înfășurat pânza în jurul lui Iisus, pe care L-a pus într-un mormânt. Enigma din jurul pânzei a captivat oamenii de secole, încă de la afișarea sa publică inițială, acum aproape 700 de ani. Giulgiul din Torino, găzduit în San Giovanni Battista din 1578, a fost subiect de dezbatere datorită analizelor de datare cu radiocarbon din 1988 care sugerează că are doar 7 secole vechime. Cu toate acestea, noul studiu contestă acest lucru, afirmând: „Profilurile de date au fost pe deplin compatibile cu măsurători analoge obținute pe o probă de in a cărei datare, conform înregistrărilor istorice, este 55-74 d.Hr., aceasta fiind găsită la Masada, Israel”.
Cercetătorii au comparat, de asemenea, mostrele giulgiului cu cele din Evul Mediu și au concluzionat: „Pentru a face rezultatul prezent compatibil cu cel al testului cu radiocarbon din 1988, Giulgiul de la Torino ar fi trebuit să fie conservat pe parcursul ipoteticelor sale șapte secole de viață într-o cameră cu temperatură corespunzătoare”. Dr. Liberato De Caro, care a condus noile cercetări, susține că testul din 1988 nu este de încredere, deoarece „probele de țesături sunt de obicei supuse la toate tipurile de contaminare, care nu pot fi îndepărtate complet din specimenul datat”.
Sursa: studiul ştiinţific „X-ray Dating of a Turin Shroud’s Linen Sample” / mdpi.com
P.S. În 1998 a apărut o lucrare „Cel de-al doilea Mesia: Giulgiul din Torino şi marele secret al francmasoneriei” (o puteţi cumpăra de pe amazon.com), care afirmă că Giulgiul aparţine, nici mai mult nici mai puţin, decât lui Jacques de Molay, Marele Maestru Templier. Acesta a fost executat la ordinul regelui francez Filip cel Frumos în martie 1314. Citiţi mai multe în acest articol: O nouă ipoteză: pe Giulgiul de la Torino nu se află imaginea lui Iisus Hristos, ci a Marelui Maestru al Cavalerilor Templieri, Jacques de Molay, ucis de regele Franţei?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Partners: FYTube , Filme Seriale Online , masini in rate