„Giulgiul din Torino” nu poate fi real – demonstrează un expert brazilian în grafică pe calculator. În 2022, experţii italieni demonstrau că giulgiul e autentic…

Imagine: Cicero Moraes. În stânga, se observă impresia lăsată pe țesătură de un corp 3D, iar în dreapta de un basorelief de mică adâncime, în timp ce Giulgiul din Torino este văzut în centru.
Giulgiul din Torino nu poate fi real, deoarece chipul lui Hristos ar fi distorsionat dacă ar fi fost de fapt înfășurat în jurul corpului tridimensional al lui Iisus, a descoperit un expert brazilian, Cicero Moraes. Giulgiul, care poartă imaginea unui bărbat slăbit, cu barbă, cu părul lung și pete de sânge la încheieturi, picioare și laterale, este unul dintre cele mai disputate artefacte ale istoriei.
Odată se credea că este o păcăleală medievală, dar studii recente sugerează că ar data de 2.000 de ani, aceasta fiind pânza care L-a învelit pe Mesia răstignit. Cu toate acestea, noi cercetări ale lui Cicero Moraes, lider mondial în software-ul de reconstrucție facială criminalistică, au arătat că pânza nu ar fi putut înveli un cadavru.
Domnul Moraes a construit o simulare virtuală în care materialul a fost montat peste un corp pentru a reproduce giulgiul. Când a fost întinsă, imaginea lăsată pe pânză a fost substanțial distorsionată. Expertul a descoperit că imaginea de pe giulgiu ar putea fi creată numai dacă o pânză ar fi fost plasată peste un basorelief al unei figuri umane, cum ar fi o sculptură în piatră, de mică adâncime.
Giulgiul de la Torino a fost afișat pentru prima dată în 1350; un studiu din 1988 sugera că Giulgiul datează doar din Evul Mediu, punând la îndoială existența lui de acum 2.000 de ani. Dar, cercetări din 2022, efectuate de Institutul de Cristalografie al Consiliului Național de Cercetare din Italia, au folosit tehnici cu raze X pentru a data giulgiul. Iar rezultatul a fost următorul: „Profilurile de date au fost pe deplin compatibile cu măsurători analoge obținute pe o probă de in a cărei datare, conform înregistrărilor istorice, este 55-74 d.Hr., aceasta fiind găsită la Masada, Israel”. Citiţi mai multe în acest articol: „Giulgiu de la Torino” ar putea fi chiar al lui Iisus Hristos – spune o cercetare din 2022 a specialiştilor italieni. Pânza de in o demonstrează.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Partners: Crypto News , FYTube , Filme Seriale Online , masini in rate