Pentru ca vine sezonul gripei si racelilor, in acest articol va propunem un tratament absolut natural in cazul in care vei fi bolnavi de gripa.
Gripa este cauzata, in principal, de vulnerabilitatea corpului la germenii gripei in urma toxemiei grave din organism, care determina retinerea excesiva a reziduurilor toxice, ceea ce afecteaza imunitatea; gripa este mai frecventa iarna deoarece pe timp de iarna corpul elimina reziduurile mai incet si oamenii mananca mai putine alimente proaspete si crude. Tesuturile toxice, situate mai ales in aparatul respirator, devin terenurile de dezvoltare a bacteriilor patologice care se transmit prin aer.
Ca in cazul tuturor afectiunilor de acest fel, cel mai eficient prim pas in tratarea bolii este un post terapeutic scurt, cu irigari zilnice ale colonului, pentru a indeparta sursa toxemiei, acestea fiind urmate de nutritie terapeutica.
Suc de hrean si lamaie: uleiurile eterice puternice din hreanul proaspat dat prin razatoare dizolva mucusul din sinusuri si din tuburile bronsice repede si eficient; daca se combina cu zeama de lamaie proaspata, eficacitatea remediului se dubleaza; se pune hreanul ras intr-un castron, se adauga suficienta zeama de lamaie pentru a face o pasta si se consuma o jumatate de lingurita de cate 2-3 ori pe zi, dupa necesitati.
Suc din morcovi, telina, patrunjel si spanac: acest amestec este foarte bogat in potasiu, care reduce repede aciditatea la nivelul intregului sistem, incepand, astfel, procesul de detoxifiere necesar pentru o vindecare si o recuperare complete. Acest amestec contine si intreaga gama de minerale organice si alte elemente nutritive necesare pentru intretinerea pacientilor convalescenti, fara a-i indopa cu hrana solida; 4 parti morcovi/2 parti telina/1 parte patrunjel/2 parti spanac si 0,5-1 litri pe zi, consumat in doze mici de-a lungul intregii zile.
Alte alimente benefice: sucul de salata verde; sucul de morcovi si ridichi; lamaie intreaga zdrobita; sucul de grapefruit (in apa calduta distilata); apa calda distilata.
Alimente contraindicate: toate alimentele gatite si hrana solida; laptele pasteurizat; cafeaua; ceaiul; bauturile racoritoare dulci.