În 1944, comuniştii ruşi au ordonat: „Ştergeţi istoria originală a Tartariei!”

Iată ce putem citi într-o lucrare istorică (nu cunosc exact sursa, am găsit-o pe Facebook):
Pe 9 august 1944, Comitetul Central al Partidului Comunist al Uniunii Sovietice (PCUS) a emis o directivă, ordonând comitetului provincial tartar al partidului, să înceapă „revizuirea ştiinţifică a istoriei Tartariei, pentru a lichida neajunsurile şi greşelile caracterului naţionalist pe care l-au dat istoricii şi scriitorii în legătură cu istoria Tartariei”. Cu alte cuvinte, istoria Tartariei trebuie să fie rescrisă, pentru a elimina referinţele la marea agresiune rusă şi pentru a ascunde adevărul despre relaţiile tartare – ruse. Şi acesta nu a fost un caz izolat. În fiecare zonă musulmană din URSS, istoricii, la ordinul PCUS, au rescris istoria pentru a distorsiona faptele, astfel încât ruşii să apară întotdeauna într-o lumină bună.
Cazul istoriei Tartariei este unul foarte interesant (şi-am vorbit de mai multe ori pe acest site). Tartaria a fost un termen general folosit în literatura și cartografia occidentală, pentru o mare parte a Asiei, care se întindea între Marea Neagră, Marea Caspică (în partea de est), şi până în Oceanul Pacific și granițele de nord ale Chinei și Indiei, într-o perioadă în care această regiune era în mare parte necunoscută geografilor europeni. În principiu, Tartaria este prezentată pe toate hărțile până la sfârșitul secolului al XVIII-lea. Are granițe distincte cu „Moscova” – regatul timpuriu al Rusiei, care mai târziu s-a transformat în Imperiu Rus.
Totuşi, se pare că Tartaria a fost un stat distinct, şi asta pentru că ea avea un steag propriu, şi o heraldică proprie. De ce Tartaria este menţionată în multe cărţi chiar şi în secolul al XVIII-lea, când, potrivit istoriei oficiale ruse, majoritatea Siberiei a fost colonizată de ruși încă din secolul al XVII-lea? Cum se face că un „teritoriu haotic şi neorganizat” avea totuşi o capitală, şi anume actualul oraș rus Tobolsk, fiind menționat pe mai multe hărți? În plus, Tartaria este menționată în numeroase surse istorice şi literare, ca de exemplu călătoriile lui Marco Polo, în piesa „Macbeth” de Shakespeare, în „Povestirile din Canterbury” ale lui Chaucer, în romanul „Marile speranţe” a lui Dickens, ş.a.m.d. Aşadar, unde a dispărut această ţară? Conform teoriilor, Tartaria a dispărut într-un război civil major care s-a produs în secolul al XVIII-lea.

 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Partners: Crypto News , FYTube , Filme Seriale Online , masini in rate