Intepaturile periculoase de insecte pot fi tratate natural!

In zilele frumoase, insectele intepatoare se trezesc din somnul lor. O intepatura provoaca in general o durere imediata. Pielea devine local rosie, umflata si cu mancarimi, nelasand de cele mai multe ori decat o amintire neplacuta a doua zi. Dar unele veninuri sunt mai puternice decat altele si scarpinatul repetat poate duce la o infectie locala. Adevaratul pericol pandeste persoanele alergice, susceptibile de a avea o reactie foarte grava.
Chemati medicul sau Salvarea daca intepatura este situata in gat, in gura sau aproape de ochi, in caz de intepaturi multiple, de dificultati respiratorii, de umflare a fetei, de stare de rau, sau daca persoana are o alergie stiuta la insecta respectiva.
Ce putem face?* Incercati mai intai sa identificati insecta pentru a orienta ingrijirile, in special daca e vorba de o persoana alergica, de regula la himenoptere.* Daca exista un ac, treceti repede o lama de cutit sau o unghie lunga (si curata) pe suprafata pielii, pentru a evita patrunderea intregului venin ramas in sacii cu venin.* Folositi o pompa pentru venin timp de un minut (disponibila in farmacii).* Daca e vorba de o intepatura de albina sau de viespe, tineti o sursa de caldura timp de un minut aproape de zona intepata, ceea ce distruge veninul.* Dezinfectati apoi zona intepata si aplicati gheata pentru a preveni edemul.* Nu folositi in niciun caz creme cu corticoide pentru a vindeca un copil mai mic de 6 ani.
Cum folosim medicinile alternative?
Fitoterapia. Frunzele de busuioc strivite sau gelul de frunze de aloe alina intepaturile de fanfar. In aplicare locala, tutunul umed, apa inghetata cu lamaie sau otet; rosia sau urina vindeca incepaturile de viespe.
Aromaterapia. Uleiul esential de levantica este deosebit de eficient in incepaturile de viespe si, in mod exceptional, se aplica inacest caz in stare pura pe piele. Levantica aspic actioneaza mai bine decat lavandinul sau levantica, dar este interzisa inainte de 8 ani. Bergamota este si ea recomandata; intepaturile de tantar sau de paianjen se cer tratate cu aplicatii locale de uleiuri esentiale de muscata, eucalipt sau tanacetum.

Naturopatia. Daca mancati usturoi sau va frecati pielea cu otet de cidru puteti respinge insectele. Daca cineva a fost intepat de o albina sau de un paianjen, e sfatuit sa aplice pe intepatura o solutie de bicarbonat de sodiu. Potrivit naturopatilor, vitamina E (disponibila in creme) domoleste durerea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Partners: FYTube , Filme Seriale Online , masini in rate