Laptele pasteurizat poate contine bacterii periculoase, desi ni se spune ca e 100% “curat”…

Interferenta omului cu mama-natura este întotdeauna o idee rea: noi cercetari au identificat bacterii formatoare de spori care nu numai ca supravietuiesc pasteurizarii laptelui, dar si sunt capabile de a germina, ca urmare a caldurii. Anumite bacterii au capacitatea de a forma endospori duri, protectori, care sa le permita sa supravietuiasca conditiilor extreme. Oamenii de stiinta au identificat bacteria Paenibacillus ca find predominanta printre bacteriile formatoare de spori.
Ecosistemul naturii este implicat in dezvoltarea a tot ce ne inconjoara, iar diferite microorganisme au diverse functii importante. Dar atunci cand noi folosim substante chimice, antibiotice si alimente pasteurizate, noi distrugem acest ecosistem, creand astfel o cascada de probleme.
E deja cunoscut faptul ca pasteurizarea laptelui poate forta proteinile si grasimile sa aiba noi configuratii. Sunt create noi proteine cu aminoacizi repetitivi, iar acestea pot fi importante in cateva boli.
Un argument important impotriva laptelui pasteurizat il reprezinta acela ca acesta este considerat a fi un produs mort. Cu toate acestea, o cercetare recenta arata ca anumite bacterii nu numai ca supravietuiesc pasteurizarii, dar sunt capabile chiar de a se reproduce. Cercetatorii de la Universitatea agricola Cornell au identificat bacteria Paenibacillus ca fiind stimulata prin tratamentul termic de pasteurizare. Tulpinile din aceasta bacterie poate supravietui in conditii extreme, adaptandu-se sa supravietuiasca atat la caldura, cat si la frig.
Nu sunt cunoscute implicatiile asupra sanatatii privind consumul prelungit al bacteriilor formatoare de spori, dar n-ar fi mai bine sa le evitam, decat sa ne trezim in viitor cu surprize? Unele procesoare de lactate au crescut temperatura de pasteurizare, in incercarea de a ucide aceste bacterii, dar rezultatele nu sunt satisfacatoare.
Dar, de ce sa folosim pasteurizarea, cand laptele crud al vacilor contin o mare varietate de microorganisme care pot lupta cu eficienta impotriva anumitor bacterii „rele”?

P.S. Acest articol a folosit ca surse: http://www.news.cornell.edu/stories/July12/FoodSpoil.htmlhttp://coolinginflammation.blogspot.nohttp://thepaleodiet.com/qa-with-dr-cordain-milk/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Partners: FYTube , Filme Seriale Online , masini in rate