Laptele, un aliment toxic pentru organism?

De cate ori, mamele care isi cresc copiii nu le spun acestora: „Bea lapte si vei fi un baiat bun”? Sau „Bea lapte si vei avea dinti si oase sanatoase”? Dintotdeauna am fost invatati ca laptele este foarte sanatos. Dar chiar asa este? N-ar putea fi deloc toxic acest consum de lapte? Ba da!
Dar sa nu intelegeti gresit. Laptele nu e rau in toate cazurile. Laptele mamelor (sau laptele uman) ofera toti nutrientii necesari de care au nevoie bebelusii in primii ani de viata. De fapt, laptele provenit de la sanul mamelor este alimentul perfect pentru copilasi. La fel, laptele vacilor este alimentul perfect pentru vitei, dar nu si pentru oameni.
Conform lui Robert Cohen, director executiv al organizatiei care este impotriva consumului de lapte (NOTMILK.com), consumul de lapte este de vina pentru urmatoarele probleme de sanatate:
– cancer de san;– diabet;– pietre la rinichi;– acnee;– boli de inima;– osteoporoza;– scleroza multipla;– accident vascular cerebral;– artrita reumatica.
Asadar, de ce ar fi laptele atat de rau si cum ar putea el cauza atatea probleme? Conform lui Vivian Goldschmidt, fondatoarea organizatiei Save Our Bones (Sa ne salvam oasele), exista o serie de mituri in ceea ce priveste consumul de lapte. Unul din aceste mituri e acela ca a consuma lapte inseamna a avea oase sanatoase, datorita calciului gasit in lapte. Totusi, s-a constatat ca proteinele animale gasite in lapte golesc, de fapt, trupul uman de calciu, efectul invers celui asteptat de bautorii de lapte.
La fel, Vivian Goldschmidt spulbera un alt mit, cel conform caruia laptele ar reduce fracturile de oase. Ea citeaza diverse surse ce arata clar faptul ca un consum mai mare de lapte ar putea fi legat de o crestere a fracturilor osoase. Mai mult decat atat, laptele procesat din supermarket-uri este si mai periculos pentru sanatate, datorita aditivilor hormonali continut in el.

Oare cate dintre consumatoarele de lapte stiu, de exemplu, ca laptele contine un hormon care este un factor-cheie in cresterea si proliferarea cancerului de san? Sau ca intr-o cana cu lapte se afla numai putin de 50 de milioane de bacterii, unele dintre ele fiind rezistente chiar si la fierbere sau pasteurizare? Iar aceste bacterii pot produce infectii grave in organism?
Pentru cei pesimisti de cele spuse mai sus, poate ar trebui sa fie constienti de zecile si sutele de studii realizate, in care se prezinta efectele adverse ale laptelui:
1) Bautorii de lapte au de sase ori mai mari sanse de a face infarct cardiac decat nebautorii:– Bricks R. „Infarctul cardiac la pacientii tratati cu diete de lapte” (1960);– Hartroft W. „Incidenta bolii coronariene de inima in pacientii tratati cu dieta de lactate” (1964)
2) Consumul de lapte creste riscul de diabet, autism si schizofrenie:– Dosch, Hans-Michael, „Posibila legatura dintre diabeticii juvenili dependenti de insulina si consumul de lapte” (1993);– Sun, ZJ, Cade JR şi altii „Beta-casomorfina (n.t. fragment derivat din digestia proteinei de lapte) induce imunoreactivitate in diferite regiuni ale creierului, in cazul schizofreniei si autismului” (1999).
3) Laptele poate contine virusi raspunzatori de producerea leucemiei:– Ferrer, J: „Laptele de vaca poate contine un virus ce produce leucemia” (1981). In acest studiu se demonstreaza ca 20% din vaci au virusi ce produc leucemia, si care pot infecta si oamenii.
4) Laptele poate influenta alergiile, astmul si sinuzitele cronice:– Gerard J.W., Mackenzie J.W.A. si altii – „Alergia la laptele de vaca: prevalenta si manifestarea intr-o serie neselectata de nou-nascuti” (1973).
Acestea sunt doar cateva din exemplele de studii efectuate si care demonstreaza toxicitatea laptelui. Tinand cont de toate acestea, mai doriti sa mai beti lapte?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Partners: Crypto News , FYTube , Filme Seriale Online , masini in rate