„Lista Regilor de la Torino” ne arată că Egiptul a fost condus în vechime de zei şi semizei, veniţi din lumi extraterestre

Potrivit textelor antice, a existat un timp în Egiptul antic, înainte ca țara faraonilor să fie condusă de muritori, în care ființele venite din ceruri domneau peste pământ. Aceste ființe misterioase sunt numite zei sau semizei, ele trăind și conducând Egiptul antic timp de mii sau zeci de mii de ani.
Dintre toate așa-numitele liste de regi ale Egiptului antic, Lista Regilor de la Torino este probabil cea mai cunoscută. Deși a suferit multe daune, oferă informații benefice pentru egiptologi și se aliniază oarecum cu toată compilația istorică a lui Manetho despre Egiptul antic.
Scris într-un sistem egiptean antic de scriere cursivă numit hieratic, Lista Regilor de la Torino (cunoscut şi ca Papirusul Canon Regal de la Torino) a fost achiziționat la Teba de diplomatul și exploratorul italian Bernardino Drovetti în 1822, în timpul călătoriilor sale la Luxor. Deși era în mare parte intact și a fost plasat într-o cutie împreună cu alte papirusuri, pergamentul s-a descompus în multe fragmente până a ajuns în Italia și a trebuit să fie reconstruit și descifrat cu multă dificultate. Aproximativ 48 de piese ale puzzle-ului au fost asamblate pentru prima dată de egiptologul francez Jean-Francois Champollion (1790-1832). Mai târziu, alte câteva sute de fragmente au fost adunate de arheologul german și american Gustavus Seyffarth (1796-1885). Istoricii încă găsesc și reunesc piesele lipsă din această listă.
Una dintre restaurările esențiale a fost făcută în 1938 de către Giulio Farina, directorul muzeului. Dar în 1959, Gardiner, egiptologul britanic, a propus o altă plasare a fragmentelor, inclusiv a pieselor nou recuperate în 2009. Acum formată din 160 de fragmente, Listei Regilor de la Torino îi lipsesc două părți esențiale: introducerea listei și finalul. Se crede că numele scribului din listă ar putea fi găsit în partea de introducere.
În lume, mai există şi alte liste de regi egipteni: Lista regală a lui Thutmosis III din Karnak, Lista regală a lui Sety I de la Abydos, Piatra Palermo, Lista Regelui Abydos al lui Ramses II, Tableta Saqqara din mormântul Troiei, inscripțiile pe stânci de la Wadi Hammamat.
Spre deosebire de alte liste de regi, Lista Regilor de la Torino enumeră toți conducătorii, inclusiv pe cei neimportanţi și pe cei considerați uzurpatori. Mai mult, înregistrează cu precizie lungimea domniilor. Această listă de regi pare să fi fost scrisă în timpul domniei lui Ramses al II-lea, marele faraon din dinastia a XIX-a. Este cea mai informativă și mai precisă listă și merge înapoi la Regele Menes. Nu numai că oferă numele regilor, așa cum au făcut-o majoritatea celorlalte liste, dar oferă și alte date valoroase, cum ar fi: durata domniei fiecărui rege în ani (în unele cazuri chiar în luni și zile), notarea numelor regilor care au fost omişi din alte liste de regi, gruparea regilor după locație, şi nu după cronologie, întinderea până în perioade străvechi, când zeii conduceau Egiptul. Astfel, se vorbește despre zei, semizei și spirite ale morților care au condus fizic Egiptul timp de mii de ani.
Potrivit lui Manetho, primul „rege uman” al Egiptului a fost Mena sau Menes, în anul 4.400 î.Hr. Acest rege a întemeiat Memphis, după ce s-a abătut de la cursul Nilului și a stabilit acolo un serviciu de templu. Înainte de acesta, Egiptul a fost condus de zei și semizei, în ultimele două rânduri ale coloanei spunându-se: „Venerabilii Shemsu-Hor – 13.420 de ani, domnește înainte de Shemsu-Hor – 23.200 de ani. Total 36.620 de ani.” Aceste două rânduri de sfârșit ale coloanei, care par să reprezinte un rezumat al întregului document, sunt extrem de interesante și ne amintesc de Lista regilor sumerieni.
Lista regilor sumerieni este un manuscris redactat inițial în limba sumeriană, în care erau menționați regii Sumerului (Iraqul antic de sud), durata domniei și locația. Astfel, avem următorii regi: Alulim – 28.800 ani; Alalgar – 36.000 ani; En-Men-Lu-Ana – 43.200 ani; En-Men-Gal-Ana – 28.800 ani; Dumuzi – 36.000 ani; En-Sipad-Zid-Ana – 28.800 ani; En-Men-Dur-Ana – 21.000 ani; Ubara-Tutu – 18.600 ani. Citiţi mai multe în acest articol: Incredibilele asemănări între „Lista regilor sumerieni” şi povestirile din Geneza biblică! Cum e posibil ca, înainte de Marele Potop, oamenii să fi trăit sute, mii sau zeci de mii de ani!?
Desigur, știința materialistă modernă nu poate accepta existența fizică a zeilor și semizeilor ca regi și, prin urmare, respinge acele linii temporale. Cu toate acestea, aceste cronologii sunt (parțial) menționate în mai multe surse credibile din istorie, inclusiv în alte liste ale regilor egipteni.
Manetho, preot principal al templelor din Egipt, ne vorbeşte despre toţi aceşti conducători ai Egiptului şi aflăm asta din versiunea armeană a Cronicii lui Eusebiu. Citându-l direct pe Manetho, Eusebiu începe prin a derula o listă a zeilor egipteni, care au fost primii ce au domnit în Egipt: „După aceea, regatul a trecut de la unul la altul în succesiune neîntreruptă, timp de 13.900 de ani (…) După zei, semizeii au domnit timp de 1255 de ani; și din nou o altă linie de regi a ținut stăpânire timp de 1817 ani. Apoi au mai venit 30 de regi, domnind 1790 de ani; și apoi din nou 10 regi stăpânind timp de 350 de ani. A urmat domnia Spiritelor morților, timp de 5813 ani”.
Totalul tuturor acestor perioade se ridică la 24.925 de ani. Manetho a dat cifra enormă de 36.525 de ani pentru întreaga durată a civilizației Egiptului, de la vremea zeilor până la sfârșitul celei de-a 30-a (și ultima) dinastie a regilor muritori.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Partners: FYTube , Filme Seriale Online , masini in rate