Luna se îndepărtează încet de Pământ și asta are un impact major asupra noastră în viitor

Numeroase variabile influențează mediul și relația dintre Pământ și restul spațiului cosmic. Prin urmare, nu este de mirare că oamenii de știință monitorizează îndeaproape orice schimbări semnificative. Deși ne străduim să avem grijă de mediu, unele variabile sunt complet în afara controlului nostru. O variabilă care s-ar putea să nu fie îmbucătoarea estea ceea ce se numeşte „deplasarea Lunii”.
Oamenii de știință au descoperit că în fiecare an Luna se îndepărtează de Pământ. Fenomenul are loc de mai bine de 2 miliarde de ani, așa că îngrijorarea nu este imediată. Drept urmare, descoperirea a creat o mulțime de întrebări. Unii își exprimă îngrijorarea cu privire la Soare sau la timp. Sau modul în care Luna afectează oceanele.
În timp ce poluarea joacă un rol în sănătatea planetei noastre, unele aspecte ale schimbărilor climatice apar în mod natural și sunt complet în afara controlului nostru. Din fericire, există dovezi științifice care arată că este posibil să nu fim în pericol imediat. În primul rând, este important de reținut că în misiunile Apollo NASA din anii ’60 astronauții au instalat și panouri reflectorizante care le permit oamenilor de știință să urmărească anumite schimbări de pe Lună. Panourile au permis oamenilor de știință să stabilească că deplasarea Lunii are loc la aproximativ 3-4 centimetri pe an.
Pe de altă parte, Milutin Milankovitch a propus o teorie în 1972, la doar câțiva ani după Misiunile Apollo, postulând teoria ciclurilor orbitale. Acum denumite „ciclurile Milankovitch”, acestea apar în mod natural, afectând anotimpurile și ciclurile culturilor. În prezent, ciclurile se schimbă de-a lungul a mii de ani și afectează clima pe perioade lungi de timp, ele fiind determinate de deplasarea Lunii.
Deoarece aceste schimbări de ciclu, inclusiv deplasarea Lunii, modifică semnificativ suprafața Pământului, ele au jucat un rol în migrația florei și faunei, precum și în nivelurile de oxigen din ocean. Deși durata actuală este la fiecare 21.000 de ani, ciclul a fost mai scurt atunci când Pământul și Luna erau mai apropiate. Ţinând cont de aceste cicluri, oamenii de ştiinţă au calculat distanța dintre Pământ și Lună începând cu aproape 2,5 miliarde de ani în urmă, determinând faptul că Luna era cu aproape 65.000 de km mai aproape de Pământ decât este acum. Vă reamintesc că în prezent distanţa medie dintre Pământ şi Lună este de aproximativ 384.000 km.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Partners: FYTube , Filme Seriale Online , masini in rate