Deşi s-a vorbit de atâtea ori, până acum nimeni n-a reușit să demonstreze clar existenţa călătoriei în timp. Stephen Hawking, fiind unul dintre cei mai mari fizicieni teoreticieni, a respins posibilitatea călătoriei în timp, dar în 2012 s-a răzgândit brusc. Știința modernă își pune din ce în ce mai mult întrebarea: timpul este static sau nu? Experimentele practice ale fizicienilor nucleari din China au confirmat faptul că timpul poate fi prelungit sau accelerat, dar până acum acestea sunt fluctuații abia perceptibile de tehnologie. Nu se poate vorbi de călătorie în timp. Cu toate acestea…
Potrivit unor surse, în vara anului 1994, cercetătorii chinezi de la Universitatea Yunnan au călătorit la granița cu Vietnamul pentru a investiga un presupus loc de aterizare al unui OZN. Localnicii au spus că lângă aşezarea Jinhe din provincia Yunnan, un obiect rotund a aterizat într-o zonă de pădure. Când oamenii au ajuns acolo, s-a observat că în mijlocul pădurii se afla o gaură adâncă în pământ. Nu era clar dacă misteriosul OZN a luat o probă de sol sau a săpat un pasaj în pământ. Incidentul a fost raportat la Beijing. A fost organizat un grup de oameni de știință, care a studiat ulterior dolina din pământ.
S-a dovedit faptul că la o adâncime de 63 de metri existau depozite uriașe de cuarț. Era evident faptul că localnicii nu ar fi putut să sape un pasaj atât de adânc în pământ. Un grup de specialiști au făcut măsurători, au intervievat localnicii și au rămas peste noapte în localitatea Jinhe.
Evenimentul s-a repetat peste noapte. OZN-ul a coborât din nou în locul indicat. Dimineața, experții au coborât iarăşi în fundul tunelului. Cuarțul rămas era mult mai puţin. În plus, a fost descoperită o anumită cavitate. Riscându-și viața, cercetătorii chinezi au pătruns în ea. Cavitatea era o cameră circulară de 10 metri lungime, 8 metri lățime și 4 metri înălțime.
La un moment dat, trecerea către cavitate a fost blocată. Operațiunea de salvare a durat 3 zile, dar cei care au intrat în interior n-au mai putut fi descoperiţi – nici vii nici morţi. Aşadar, 6 specialiști de la Universitatea Yunnan nu au mai fost găsiți. Cu toate acestea, conspiraţioniştii consideră că participanții la acele evenimente au fost transportați în timp.
S-au găsit dovezi scrise, din 1953, că 5 oameni epuizați și murdari, îmbrăcați în haine ciudate, care nu erau tipice pentru acea vreme, au apărut deodată în localitatea Jinhe. Soarta celui de-al șaselea participant la evenimente nu a fost clarificată. Ei au insistat că sunt angajați ai Universității Yunnan, dar nu s-a putut confirmat acest lucru. Acei oameni au fost trimiși într-o colonie corecțională, unde au murit la mijlocul anilor ’60, din cauza condițiilor de viață insuportabile.
Dacă teoria călătoriei în timp în acest caz ar fi adevărată, atunci putem considera că s-a putut călători în trecut din 1994 până în 1953? Poate fi considerată această poveste o coincidență? În 2007, procuratura provincială Yunnan ar fi efectuat o anchetă la solicitarea unui grup de studenți de la Universitatea Yunnan, care credeau în teoria conspiraţiei din 1994. S-a dovedit că numele tuturor celor 5 specialişti dispăruţi în 1994 coincideau cu numele oamenilor din 1953.
Un alt paradox. În 2010, autoritățile chineze au inițiat un nou studiu al unui filon de cuarț în provincia Yunnan. Nu a fost găsită nicio gaură în pământ. Mai mult, georadarul nu a detectat goluri în pământ până la o adâncime de 100 de metri. Dar s-a găsit cuarț, e posibil ca acest mineral să fi contribuit la deplasarea în timp a specialiștilor?