NASA a ţinut un exerciţiu ipotetic în care un asteroid mare va lovi Pământul în 2021, lângă Cehia. Această simulare mai ascunde şi altceva?

Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free)
Zilele trecute, o ştire alarmantă a apărut în presa internaţională: NASA (Agenţia spaţială americană) a organizat un exercițiu (simulare), în care un presupus asteroid este pe cale să lovească Pământul, pentru a se vedea cum reacționează autorităţile.
Scenariul de impact ipotetic a fost desfășurat la cea de-a 7-a Conferință de Apărare Planetară a Academiei Internaționale de Astronautică 2021.
Timp de câteva zile, organizatorii au eliberat noi informații în fiecare zi participanților la conferință, despre asteroidul ipotetic. Astfel, la începutul scenariului, un asteroid ar fi fost „descoperit” pe 19 aprilie 2021, având numele fictiv de 2021 PDC. Folosind sisteme de monitorizare a impactului, oamenii de știință au stabilit că impactul cu Pământul ar putea avea loc în 6 luni, deși probabilitatea a fost inițial la 1 din 2.500. Până pe 26 aprilie 2021, șansa impactului a fost revizuită la 5%. Asteroidul 2021 PDC a fost estimat să aibă o dimensiune cuprinsă între 35 și 700 de metri.
Există, de asemenea, un tabel care evidențiază posibilele efecte de impact asupra Pământului, totul variind de la o explozie în aer care nu provoacă daune, până la un eveniment de extincție în masă.
În a doua zi a conferinței, scenariul a ajuns în mai 2021. În acest moment, oamenii de știință au calculat că asteroidul va lovi cu siguranță Pământul, locul de impact fiind undeva în Europa sau Africa de Nord. Se iau în calcul mai multe opţiuni de deviere a asteroidului, inclusiv lansarea unei bombe nucleare către asteroid.
În ziua a 3-a a conferinței, la sfârșitul lunii iunie 2021 în scenariu, diametrul asteroidului a fost estimat la 160 de metri.
În ultima zi a conferinței, dimensiunea asteroidului a fost revizuită până la aproximativ 105 metri lățime. În scenariul imaginar, el va ateriza în Republica Cehă lângă granița Germaniei și Austriei, cu o energie medie de impact de aproximativ 40 Mt sau 40.000.000 de tone de TNT – dimensiunea unei mari bombe nucleare. El va distruge o regiune de aproximativ 150 de kilometri.
Sursa (traducerea şi adaptarea proprie): newsweek.com
P.S. Oficial, se spune că acest exerciţiu este pentru a testa capacitatea de reacţie a „jucătorilor-cheie”, atunci când un asteroid s-ar putea prăbuşi pe Terra. Dar, de unde ştiu eu că nu se ascunde şi altceva? Dacă cei de la NASA ştiu deja că un asteroid s-ar putea prăbuşi pe Pământ în anii următori? (Apropo, se mai ştie ceva de asteroidul Apophis, care ar fi trebuit să se ciocnească cu planeta noastră prin 2029 sau 2036)? A nu se uita că exerciţii asemănătoare au mai avut loc şi în 2000 / 2001 (deşi e vorba de exerciţii militare), când se simula distrugerea unei clădiri mari în New York, chiar înaintea evenimentelor teroriste 9/11 din 11 septembrie 2001.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Partners: Crypto News , FYTube , Filme Seriale Online , masini in rate