Nostradamus

Renumitul profet Nostradamus (Michel de Nostradame) s-a nascut pe 14 decembrie 1503 in St. Remy, Provence, Franta. Nostradamus a urmat unei lungi linii de doctori si cercetatori evrei. Familia sa s-a convertit de la Iudaism la Crestinism in 1502, ca rezultat al persecutiei in ascensiunea lui Louis al XII -lea. Dupa o educatie clasica, a studiat medicina, herbalismul si astrologia.
Pe vremea lui Nostradamus, Moartea Neagra (azi cunoscuta ca plaga bubonica) a atins peste un sfert din Europa. Nu e de mirare ca un fel de teroare apocaliptica i-a cuprins pe concetatenii lui Nostradamus. Nostradamus poate fi indiscutabil considerat mult inaintea timpurilor sale, cel putin in termenii practicii medicale. Tratamentul sau asupra Mortii Negre implica indepartarea corpurilor infectate, aer curat si apa nepoluata, un preparat din ierburi bogat in vitamina C si (spre deosebire de practica medicala contemporana) nu practica sangerarea.
Nostradamus a avut succest in scaderea impactului Mortii Negre in capitala Provencei, Aix. Cetatenii recunoscatori i-au dat un stipendiu pe viata. Nostradamus a inceput sa-si scrie versurile profetice in orasul Salon, in 1554. Ele sunt impartite in 10 sectiuni numite Secole (care se refera la numarul de versuri din fiecare sectiune, nu la o unitate de 100 de ani). Secolele au fost publicate in 1555 si 1558 si au fost tiparite in continuu de atunci.
Nostradamus a avut anumite viziuni pe care le-a inregistrat apoi in versuri in timp ce fixa cu privirea apa sau focul in timpul noptii, uneori ajutat de stimulente din ierburi.  Catrenele rezultate (strofe de patru versuri) sunt oblice si eliptice si folosesc jocuri de cuvinte, anagrame si imagini alegorice. Majoritatea catrenelor sunt deschise multiplelor interpretari, iar altele nu au nici un fel de inteles. Unele iti dau fiori, fiind descrieri literale ale evenimentelor, cu nume specifice sau aproape specifice, locatii geografice, configuratii astrologice si uneori chiar date precise, concrete. Este aceasta calitate a textelor sale atat vagi cat si specifice care permite fiecarii noi generatii sa il reinterpreteze pe Nostradamus.
Nostradamus se spune ca si-a prezis si propria moarte. Cand asistentul sau i-a urat noapte buna, pe 1 iulie 1566, Nostradamus a pronuntat, „Nu ma vei gasi viu la rasarit.” A fost gasit mort pe 2 iulie 1566.  Nostradamus a fost inmormantat stand drepti in biserica Cordeliers din Salon. Totusi, povestea sa nu se termina aici; a fost dezgropat de doua ori, o data intentionat si o data din malitiozitate.
In 1700, trupul sau a fost mutat din oras intr-o cripta mai impunatoare. Atunci s-a gasit un lantisor pe scheletul sau, avand inscrisa data de 1700. Trupul sau a fost reingropat in graba. In timpul Revolutiei Franceze, in 1791, niste soldati bauti i-au deschis mormantul. Primarul a stapanit rapid multimea descriind cum Nostradamus a prezis revolutia si au pus iarasi oasele in cripta. Totusi, Nostradamus a fost cel care a ras ultimul. In Secolul 9, Catrenul 7, el a scris:

Omul ce deschide mormantul cand este gasitSi nu il inchide imediat,Raul va veni la elCare nimeni nu va putea sa il dovedeasca.
Ca drept urmare, soldatii care i-au profanat mormantul, in final au fost prinsi intr-o ambuscada in drumul lor inapoi catre baza si au fost omorati pana la ultimul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Partners: Crypto News , FYTube , Filme Seriale Online , masini in rate