Cercetătorii de la bordul navei de cercetare Nautilus au descoperit ceva neobișnuit pe fundul oceanului: un „drum format din cărămizi galbene”. Aflată în coasta din nordul Insulei Hawaii, această caracteristică geologică intrigantă a fost observată în timpul unei explorări a Monumentului Național Marin Papahanaumokuakea (PMNM), care este una dintre cele mai mari zone marine de conservare de pe planetă.
Echipa din spatele descoperirii cu siguranță nu ascunde nimic: Ocean Exploration Trust își transmite de fapt filmările online și oricine se poate conecta pentru a vedea ce fac în timp real. Ei postează, de asemenea, videoclipuri pe YouTube, cu descoperiri deosebit de interesante, cum ar fi aceasta.
„Drumul de cărămidă galbenă” – așa cum a fost numit – este de fapt rezultatul activității vulcanice străvechi. „La vârful muntelui submarin Nootka, echipa a observat o formațiune, acum identificată ca un flux fracturat de rocă hialoclastită (o rocă vulcanică formată în erupții de înaltă energie în care multe fragmente de rocă se așează pe fundul mării)”, a scris echipa. Iar această caracteristică geologică reprezintă rezultatul stresului de încălzire și răcire al mai multor erupții vulcanice.
Puteți verifica materialul de mai jos.