O misterioasă sabie japoneză de 3,77 metri lungime, norimitsu odachi, putea fi folosită doar de un gigant!

Alcătuită dintr-o singură bucată, norimitsu odachi este o sabie de 3,77 metri lungime din Japonia, care cântărește 14,5 kilograme. Mulți oameni sunt confuzi de această armă masivă, întrebându-se cine ar fi putut deţine aşa ceva? Și, în plus, ce dimensiune avea războinicul care a folosit această sabie pentru luptă? Sabia este atât de mare, încât se spune că ar fi fost mânuită de un gigant. Însă, în afară de această supoziţie, impresionanta sabie norimitsu odachi este învăluită în mister.
Japonezii sunt renumiți pentru tehnologia lor de fabricare a săbiilor. Multe varietăți de lame au fost produse de creatorii de săbii din Japonia, dar, probabil, marea majoritate a oamenilor de astăzi sunt familiarizați cu sabia katana, datorită asocierii ei cu samuraii. Cu toate acestea, există și alte tipuri de săbii mai puțin cunoscute care au fost produse de-a lungul secolelor în Japonia, dintre care una din ele este odachi.
Odachi (tradus ca „sabie mare”), denumit uneori Nodachi (tradus ca „sabie de câmp”) este un tip de sabie cu lamă lungă. Lama lui odachi este curbată și, de obicei, are o lungime de aproximativ 90 până la 100 cm. Dar, unele odachi au lame lungi de 2 metri.
Odachi a devenit cunoscută pentru că a fost una dintre armele preferate pe câmpul de luptă în timpul perioadei Nanboku-cho, care a durat o mare parte a secolului al XIV-lea d.Hr. În această perioadă, săbiile odachi aveau peste 1 metru lungime. Această armă, însă, a căzut în dizgrație după o perioadă scurtă de timp, motivul principal fiind acela că nu era o armă foarte practică de folosit în lupte. Cu toate acestea, odachi a continuat să fie folosită de războinici, iar utilizarea sa a încetat abia la începutul secolului al XVII-lea.
Exista mai multe moduri în care odachi putea fi folosit pe câmpul de luptă, în special de infanterişti. Un soldat de infanterie care mânuia un odachi ar fi putut avea sabia atârnată pe spate, şi nu lângă el, datorită lungimii ei excepționale. Însă războinicului îi era imposibil să tragă lama în mod rapid. Apoi, în timpul perioadei Muromachi (care a durat din secolele al XIV-lea până în secolele al XVI-lea d.Hr.), era obișnuit ca un războinic care purta odachi să aibă un servitor care să-i ajute să scoată arma pentru el. Este posibil ca odachi să fi fost mânuit de războinici care au luptat și călare.

S-a mai sugerat faptul că, deoarece odachi era o armă greoaie de folosit, nu a fost de fapt folosită ca şi armă în luptă. În schimb, ar fi putut fi folosită ca un fel de standard pentru o armată, similar modului în care era folosit un steag în timpul unei bătălii. Mai mult, s-a subliniat că odachi avea un rol mai ritualic. În perioada Edo, de exemplu, era popular ca odachi să fie folosită în timpul ceremoniilor.
În ceea ce privește norimitsu odachi, unii susțin că ea a fost folosită în scopuri practice și, prin urmare, utilizatorul lui trebuie să fi fost un gigant. O explicație mai simplă pentru această sabie excepțională este că a fost folosită în scopuri non-combative.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Partners: FYTube , Filme Seriale Online , masini in rate