Cercetarile legate de cancer implica o multime de oameni de stiinta din toata lumea. Si totusi, cancerul ramane cauza decesului intr-un caz din trei. Boala a fost prima data mentionata in sursele antice, in documente foarte vechi. Astazi avem o lista cu peste 150 de tipuri de cancer. Exista multe metode moderne de tratament, folosind ultimele tehnologii aparute. Din nefericire, in prea multe cazuri oncologii nu pot face nimic.
In „Hud-szi”, o veche scriere tibetana despre vindecarea bolilor, doctorii din Antichitate considerau cancerul un fel de microorganism parazit, care otraveste gazda cu propriile produse fiziologice toxice. Sistemul circulator si cel osos sunt primele afectate, ceea ce duce la dureri si neplaceri in articulatii, oase si inima. Doctorii tibetani numeau acei paraziti „moartea alba”. Pe masura ce timpul trece, parazitii se transforma si cresc in alte parti ale corpului, formand tumori – „moartea neagra” sau cancerul.
Pornind de la aceasta teorie, unii cercetatori rusi au incercat sa identifice acel parazit. Se spune ca cercetarile lor au aratat ca aceste celule canceroase nu ar fi celule umane care au suferit mutatii, ci mai degraba ar fi vorba de un Trichomonas – un organism parazit monocelular, care traieste in noi toti, fiind una dintre cele mai vechi fiinte de pe planeta. Acest Trichomonas are si capacitate uluitoare de a se transforma si a se adapta la conditiile in permanenta schimbare si de aceea este dificil de identificat. De pilda, doze puternice de radiatie, care simt fatale oamenilor, au asupra lui Trichomonas un efect stimulator, producandu-i o dezvoltare mai rapida si facandu-l mai agresiv. Scapand de radiatie, parazitii se deplaseaza din tesut in sange si limfa, raspandindu-se astfel in intregul organismul si incepand sa se dezvolte in alte locuri. Poate de aceea metodele cele mai folosite de tratament – chimioterapie si radiatiile – usureaza temporar simptomele, dar in cele din urma amplifica boala.
Cum intra Trichomonas in organismul uman? Experimentele efectuate pe animale si pe embrioni umani de doua saptamani au depistat prezenta parazitului in inima, creier, plamani, ficat, rinichi si intestinul gros. Colonii care seamana cu chisturile sunt descoperite de dentisti in gingiile pacientilor. Femeile cu varste intre 16 si 58 de ani care au participat la studiu prezentau infectii vaginale cu Trichomonas. Cercetari efectuate pe un esantion extins al populatiei, cuprinzand multe profesiuni si zone geografice, au dovedit ca suntem cu totii purtatorii acestui parazit El traieste in gura, in stomac, in sistemul uro-genital. Poate calatori dus de sange si de limfa spre toate organele corpului. Produsele proceselor lui fiziologice otravesc sistemul nervos, articulatiile si ficatul gazdei si multe altele. Aceasta compromite imunitatea gazdei, tulbura metabolismul si conduce la nenumarate probleme de sanatate.
Curentul medical principal contemporan nu recunoaste validitatea acestei teorii, chiar daca nu exista dubii asupra validitatii teoriei stiintifice care o sustine. De fapt, chiar stiinta medicala confirma faptul ca, cel putin in cazul cancerului cervical si cel de prostata, parazitul Trichomonas ar fi principala cauza. Acceptarea acestei ipoteze ar insemna o schimbare radicala in conceptele deja incetatenite asupra tratarii cancerului.
Surse stiintifice:
* Trichomonas vaginalis and cervical cancer. A prospective study in China