O teorie interesantă: acum circa 30.000 de ani, o cometă imensă a fost capturată de Soare. De atunci au început toate necazurile noastre…

Unii cercetători spun că în urmă cu 30.000 de ani, o cometă imensă a intrat în sistemul nostru solar, scăpând de atracția gravitațională a lui Jupiter și Saturn (care adesea atrag asemenea obiecte cereşti și ne protejează de astfel de obiecte), fiind capturată de câmpul gravitațional al Soarelui. Cometa a fost blocată pe o orbită mare în jurul Soarelui.
Acum circa 20.000 de ani, din cauza forţelor atât interne, cât și externe, această cometă imensă s-a destrămat și și-a răspândit resturile într-un arc uriaș, care încă orbitează în jurul Soarelui. De două ori pe an, în fiecare iunie și octombrie, Pământul traversează acest câmp de resturi spaţiale și întâlnește unele dintre fragmentele mai mici. Cele mai multe dintre ele sunt obiecte minuscule care ard inofensiv în atmosfera noastră. Numim acest fenomen „ploaia de meteoriţi Tauride”. Ceea ce vedem pe cer le spunem şi „stele căzătoare”.
Totuși, nu toate fragmentele sunt inofensive. Un astfel de fragment a explodat peste Siberia la 30 iunie 1908. Numit Evenimentul Tunguska, el a aplatizat sute de km de pădure. Oare ce s-ar fi întâmplat dacă un asemenea fragment ar fi explodat peste o zonă populată? Se spune că și fragmente mai mari ale acestei comete ar veni peste Terra odată la fiecare 12.000 de ani și ceva. Unii chiar susţin că am fi „programați” să ne întâlnim cu un fragment mai mare a cometei cândva între anii 2035 și 2040.
Un asemenea fragment a fost responsabil pentru „impactul Younger Dryas” de acum 12.800 de ani. Spărgându-se în timp ce a fost capturat de atracția gravitațională a Pământului, cel puțin patru dintre segmentele sale au explodat în calota glaciară din nordul Statelor Unite; alte segmente au lovit continentul european până în Turcia și nu numai. Astfel, au avut loc devastări atât la nivel local, cât și la nivel mondial. Când totul s-a terminat, marea megafaună a Pământului a dispărut. Mastodonti și mamuți, pisici cu dinți de sabie și o mulțime de alte specii au dispărut pentru totdeauna. În timpul „iernii nucleare”, temperatura Pământului a scăzut și a început brusc o nouă eră glaciară care avea să dureze mai mult de o mie de ani.
Dacă astăzi Pământul ar fi lovit de o astfel de cometă, dacă am fi imediat aruncați într-o eră glaciară înfricoșătoare, infrastructura și orașele principale ar fi distruse, modul nostru de viață ar fi devastat iremediabil. Înainte de impactul de acum 12.800 de ani, civilizațiile uman erau încă în viață pe Pământ. Un exemplu este civilizaţia Clovis, care prospera în America de Nord, dar toată cultura ei a fost distrusă de un cataclism gigantic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Partners: FYTube , Filme Seriale Online , masini in rate