O „uşă” misterioasă a fost descoperită în mijlocul Antarcticii, iar utilizatorii de Internet sunt derutaţi

O descoperire misterioasă a fost făcută de vânătorii de anomalii: ceva care seamănă cu o „ușă” în mijlocul Antarcticii, chiar la sud-est de stația japoneză Showa. Descoperirea a stârnit o serie întreagă de teorii pe Internet, de la cele mai comune la cele mai ciudate. Cu toate acestea, acum oamenii de știință au dezvăluit ce este cu adevărat structura și au spus că există o explicație simplă.
Structura neobișnuită a fost observată de un utilizator Reddit pe Google Maps la coordonatele 69°00’50″S 39°36’22″E. Pe forum un utilizator a scris împreună cu coordonatele: „Ușă uriașă în Antarctica?” Postarea a atras multă atenție, sute de utilizatori comentând pentru a vorbi despre ce ar putea fi structura. Un alt utilizator a răspuns: „Este o ușă Boeing căzută”. Un utilizator a sugerat că este „poarta către Agartha”, în timp ce altul a susținut că ar putea fi un „seif mare de semințe, precum cel din Svalbard, Norvegia”.
Din păcate, adevărata identitate a structurii este mult mai puțin interesantă decât te-ar putea face să crezi aceste teorii. Profesorul Bethan Davies, profesor de glaciologie la Universitatea din Newcastle, a consultat coordonatele pe Google Earth Pro, care-i permite să vizualizeze imagini istorice. Davies a spus: „Acest fenomen se găsește într-o zonă cu gheață mare rapidă din Antarctica de Est, lângă coastă”. Potrivit lui Davies, „acesta este un aisberg care a eșuat și acum este blocat și se topește în acel loc. În zonă pot fi văzute multe alte aisberguri”.
Profesorul Martin Siegert, co-director al Institutului Grantham, a fost de acord cu profesorul Davies. După cum a spus, „acesta este pur și simplu un flux de gheață în jurul unui obstacol subglaciar solid, care este, de asemenea, influențat de topirea și înghețarea gheții”. Siegert a mai spus: „Este un model interesant, dar nu neobișnuit sau surprinzător din punct de vedere glaciologic”.
Este evident că pentru academicieni este doar un fenomen natural, adică un aisberg; cu toate acestea, această alternativă nu mulțumește toți utilizatorii de pe Internet. Dacă am avea imagini prin satelit în timp real, atunci în câteva săptămâni este posibil ca acest presupus aisberg să nu mai fie acolo. Cu toate acestea, nu avem acest tip de imagini. Va trebui să așteptăm câțiva ani pentru a rezolva acest mister.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Partners: Crypto News , FYTube , Filme Seriale Online , masini in rate