Plante uimitoare de apartament care va purifica aerul de toxine

Vreti sa aveti parte de o calitate mult mai buna a aerului din locuinta dvs, care sa elimine diverse toxicitati? Atunci, cresteti in locuintele dvs urmatoarele plante.
1) Planta-paianjen. Planta paianjen (latina Chlorophytum comosum), cunoscuta si sub denumirea de „Voalul miresei”, este o planta erbacee africana din genul Chlorophytum. Aceasta este populara ca planta de apartament. Are frunzele lungi, inguste, dungate cu verde si alb. Periodic apare cate un peduncul de floare, iar micile flori albe sunt inlocuite de plantute tinere, ce pot fi usor indepartate sau inradacinate. Aceasta planta indeparteaza diferite toxine din aer, cum ar fi formaldehida si xilenul.
2) Dracena. Dracena este usor de cultivat in apartamente si este foarte apreciata in special pentru forma sa asemanatoare unui palmier si frumusetea frunzelor, ce ofera plantei un aspect foarte elegant. Vara produce flori albe, insa infloreste rareori in ghiveci. Membra a familiei Agavacee, dracaena este originara din insulele Canare si din Africa tropicala.
Dracena elimina toxine precum benzenul, formaldehida, tricloretilena si xilenul. Cu toate acestea, daca aveti animale de companie cum ar fi caini sau pisici, mai bine nu o mai puneti in apartament. Daca animalul dvs. de companie consuma aceasta planta, s-ar putea sa-i faca rau.
3) Crinul pacii. Este o planta care purifica aerul, care absoarbe noxele din mediul inconjurator, care ne fereste de efectele nocive ale fumului de tigara. Este planta ideala pentru birou, dar si pentru resedinte, in special in dormitor. Planta se prezinta ca o tufa cu numeroase frunze lungi, lanceolate, cu varful ascutit, de un verde stralucitor, gofrate si usor ondulate pe margini, cu nervura centrala viguroasa iar cele laterale subtiri si curbate. Floarea delicata, alba, este formata din spata alba lanceolata si din spadicele crem carnos, asemanator cu un stiulete de porumb in miniatura.
Este o specie care necesita cantitati mari de apa. Pamantul trebuie mentinut in permanenta umed, lipsa apei ducand la lasarea frunzelor spre orizontala. Prefera o atmosfera umeda, de aceea este bine sa fie pulverizat zilnic cu apa pe frunze, in ploaie fina.

4) Aloe vera. Este o specie de plante suculente care este probabil originara din nordul Africii. Ea este este adesea folosita in fitoterapie de la inceputul secolului I d.Hr., fiind mentionata in Noul Testament. Aceasta planta elimina din aer toxina numita formaldehida.
Aloe vera este un adevarat cocktail de hormoni vegetali, planta continand peste 240 de substante active. Printre acestea se regasesc 18 aminoacizi, vitamine, minerale (calciu, magneziu, fosfor, potasiu, zinc si cupru), saruri minerale, fitosteroli – care au actiune antiinflamatorie, bradikininaza – o enzima care ajuta la reducerea inflamarii, hormoni vegetali care stimuleaza cresterea celulara si cicatrizarea, precum si mucopolizaharide care sunt responsabile de hidratarea celulara.
5) Orhideea. Elimina din aer o toxina numita xilen. Aceasta planta nu necesita prea des apa, ci doar o data la fiecare 5-12 zile, in functie de tip. Ele cresc cel mai bine atunci cand sunt plasate in lumina solara indirecta.
6) Planta sarpelui. Sansevieria trifasciata, planta numita in popor “planta sarpelui”, are in comun cu disgratioasa reptila doar aspectul patat al frunzelor. Ea suporta aproape orice conditii externe, de la iluminarea insuficienta la razele directe ale soarelui, pana la temperaturile extreme. In mod ideal, sunt tinute la 16-24 grade Celsius. Planta sarpelui elimina si ea cateva toxine cum ar fi benzenul, formaldehida, tricloretilena si xilenul.
Cu atat de multe optiuni de plante, aveti de unde alege, pentru a avea parte de un aer purificat în apartament.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Partners: FYTube , Filme Seriale Online , masini in rate