Rusia are deja una dintre cele mai mari armate ale lumii, dar s-ar putea să-şi dorească ceva mai mult, deoarece oficialităţile îşi doresc clonarea războinicilor antici, scrie site-ul unilad.co.uk.
După ce rămășițele războinicilor antici au fost dezgropate din movila funerară Tunnug, veche de 3.000 de ani, în Valea Regilor din Republica Tuva, Siberia, ministrul rus al apărării, Serghei Shoigu, a declarat că şi-ar dori ca acei războinici să fie clonaţi. Aşa cum scrie cotidianul rus în limba engleză The Siberian Times, cele mai vechi dintre rămășițe datează din secolul al IX-lea î.Hr. Deoarece situl arheologic este acoperit de permafrost, se crede că există șanse mari de a colecta materie organică de la oamenii și animalele din trecut.
Shoigu a reiterat acest lucru la o sesiune virtuală recentă a Societății Geografice Ruse, afirmând: „Desigur, am dori foarte mult să găsim materia organică. Cred că înțelegeți ce ar urma. Ar fi posibil să facem ceva din asta”. Se pare că însuşi președintele rus Vladimir Putin a participat la această sesiune virtuală.
Potrivit Societății Geografice Ruse, „există o mare probabilitate de a găsi materie organică conservată și diverse artefacte sub movila de piatră datorită faptului că Tunnug Kurgan este situat în permafrost”. Săpăturile arheologice s-au terminat în octombrie 2020 și până acum s-au găsit mai multe „descoperiri interesante”, pe lângă rămășițele umane, ca, de exemplu, urme ale unor sacrificii de cai făcute de războinicii preistorici. Aşadar, se pare că ministrul rus al Apărării şi-ar dori să cloneze şi caii, nu numai războinicii.
Ce ar putea merge prost cu clonarea unui războinic care a trăit acum aproximativ 3.000 de ani? Nu ştiu dacă este o idee foarte bună, dar va trebui să așteptăm să vedem ce se întâmplă (dacă există şi tehnologia şi voinţa pentru a face aşa ceva).
Interesant este că un șaman a fost adus la fața locului pentru a se asigura că spiritele războinicilor nu se vor supăra pentru că au fost excavate.