Socant, dar forma Universului ar putea sa se asemene cu o cruce malteza!

In 2016, cercetatorii au descoperit ca forma unui foton seamana cu vechea cruce solara mesopotamica. Cu cativa ani mai devreme, oamenii de stiinta au introdus „teoria amplituedronului”. Daca duplicam si rotim un amplituedron, el formeaza un MerKaBa, iar umbra unui MerKaBa formeaza o cruce malteza – forma unui foton luminos.
De secole, omenirea a cautat sensul vietii si locul nostru in Univers, intrebandu-ne daca suntem singuri in Univers. Totusi, pentru a intelege unde ne aflam in Univers, trebuie sa invatam ce reprezinta spatiul si timpul.
Exista mari dificultati din partea expertilor care incearca de zeci de ani sa descopere secretele Universului. In ultimii ani, astronomii au facut progrese importante in intelegerea locului in care noi, Pamantul, sistemul nostru solar si chiar si galaxia noastra, sunt situate in Univers. Nu cu mult timp in urma, astronomii au descoperit ca facem parte dintr-o „autostrada intergalactica” masiva, care face parte dintr-o superstructura interconectata la peste 800 de galaxii.
Galaxia noastra nu este singura si facem parte din milioane de miliarde de galaxii din Univers. Dar, in ciuda faptului ca am ajuns mai aproape sa intelegem unde ne aflam in Univers, expertii nu au reusit sa inteleaga cum arata, de fapt, Universul.
In 2016, Radek Chrapkiewicz a gasit forma unui foton de lumina care seamana cu asa-numita cruce malteza antica. Cu trei ani mai devreme, in 2013, Nima Arkani-Hamed si Jaroslav Trnka au calculat ca forma Universului nostru este una a unui amplituedron – o structura geometrica care permite calcularea simplificata a interactiunilor particulelor in unele teorii cuantice ale campurilor.
Teoria amplituedronului a revolutionat multe cai stiintifice. Teoria contesta ideea ca localizarea si unitatea spatiala si de timp sunt componentele necesare ale unui model de interactiune a particulelor. Interesant e faptul ca, daca duplicam si rotim un amplituedron, acesta formeaza un Merkaba, iar umbra unui Merkaba formeaza o cruce malteza – forma unui foton luminos.

Curios, „Mer” din „MerKaBa” inseamna lumina. Ca si cum aceasta nu ar fi o coincidenta ciudata, Biserica Catedralei Sf. Maria din Etiopia are o pictura a unei cruci malteze in interiorul unui MerKaBa.
Privind inapoi in istorie vom afla ca crucea malteza a fost de mare importanta. De fapt, ordinul militar catolic cunoscut sub numele de Cavalerii Templieri a purtat crucea malteza ca si simbolul lor sacru intre anii 1119 si 1312.
Sute de ani mai tarziu, simbolul este inca folosit de Biserica Catolica; chiar si francmasonii au folosit simboluri asemanatoare cu cele ale cavalerilor templieri. Dar, lucrurile devin si mai interesante daca aruncam o privire la istoria vechii Mesopotamii. Acolo, cu mii de ani in urma, un simbol asemanator cu crucea malteza a fost folosit si numit „crucea solara”.
Sunt toate aceste coincidente aleatoare? Sau este posibil ca acum mii de ani culturile antice sa fi cunoscut forma exacta a „lumii” si forma Universului?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Partners: FYTube , Filme Seriale Online , masini in rate