Societatea actuala ne manipuleaza sa ne folosim „mintea reptiliană”, fara discernamant! Dar, putem trece de ea…

Mintea noastra este un sistem sofisticat de transmisii. Emitem si absorbim frecventele in functie de gandurile si sistemele de credinta pe care le avem in mintea noastra. Pentru a ne reinitializa puterea innascuta a creatiei, trebuie sa ne indreptam atentia prin aplicarea constienta a discernamantului la fiecare frecventa (gandire sau emotie) pe care o emitem si o absorbim. Cu alte cuvinte, alegerea noastra in a accepta sau a respinge frecventele este primul pas in resetarea sistemului nostru de transmisii (mintea). Este modul in care incepem sa ne acordam sursei de energie, sinelui nostru superior, scopului vietii noastre, fericirii, iubirii, adevaratului nostru potential etc.
Din moment ce in mintea omului trec in fiecare zi circa 70.000 de ganduri, am innebuni daca am incerca sa discernem (monitorizam) fiecare din aceste ganduri. Mai ales ca marea majoritate a acestora sunt inradacinate in subconstientul nostru. Vestea buna este ca exista o scurtatura pentru a ne monitoriza gandurile: emotia. Trebuie sa ne concentram pe senzatia de bine! Atunci cand emotiile noastre semnaleaza ca ceva (o frecventa) nu este in regula, aplicam discernamantul si ne concentram vibratia asupra a ceea ne simtim mai bine (are o frecventa mai mare).
Pentru a discerne (sau pentru a filtra) o situatie (frecventa) manifestata in realitatea actuala, trebuie sa ne putem desprinde de ea inainte de a reactiona compulsiv (asta e reactia creierului reptilian).
Oamenii au 3 sectiuni independente, dar interconectate in creier:– Sectiunea reptiliana– Sectiunea limbica– Sectiunea neocortexului
Sectiunea reptiliana – este sectiunea de reactie instantanee (fara discernamant), de „supravietuire” a creierului. Este cea mai veche din punct de vedere al evolutiei noastre umane, „vechiul creier”, creierul reptilian.
Sectiunea limbica – este sectiunea creierului care a aparut pentru prima oara la mamifere. Ea ne genereaza sentimentele si emotiile cu privire la realitatea noastra actuala.

Sectiunea neocortexului – este sectiunea evoluata a gandirii de ordin superior. Ea are abilitati infinite. Aceasta este sectiunea constienta a creierului, care este cea mai in concordanta cu sinele nostru superior, cu adevaratul nostru potential nelimitat. Ea genereaza creatie, manifestare, imaginatie, constiinta, dezvoltare, gandire logica, obiectivitate, empatie si cel mai important: constiinta.
Trebuie sa invatam sa inlaturam creierul reptilian pentru a prospera si nu pentru a supravietui. Creierul reptilian se bazeaza pe modul de supravietuire, care genereaza raspunsuri programate impulsive (reactie constanta la declansatoarele actuale). Caracteristicile creierului reptilian includ dominatia, agresivitatea, se*ul, rigiditatea, obsesia, compulsivitatea, inchinarea, teama, supunerea si lacomia. Acestea sunt toate frecvente limitative. Marea majoritate a campaniilor publicitare, a continutului mass-media si a propagandei politice din zilele noastre vizeaza sectiunea reptiliana a creierului.
De aceea, trebuie sa va imbunatatiti frecventa mintii, sa functionati prin detasare si discernamant constant si va veti schimba viata. Sa luam urmatoarea situatie ipotetica: suntem barbati, mergem in mall si un panou cu o femeie atragatoare din punct de vedere se*ual, care promoveaza un anumit produs, declanseaza atentia noastra. Ne simtim instantaneu atrasi de acel produs (de care poate nici nu avem nevoie), intram intr-un magazin si il cumparam. Asa functioneaza creierul nostru reptilian, fara discernamant.
Dar, daca am folosi discernamantul cum ar fi? Desi panoul publicitar ne-ar atrage atentia initial, ulterior am putea folosi judecata neocortexului: „Ok. Ceva din interiorul meu e atras de acea manifestare de vibratii joase, inteleg ca creierul meu reptilian este indreptat inspre acolo, dar nu, multumesc; voi inlocui dorinta inferioara cu ganduri vibrationale ridicate sau emotii bune”. Acest lucru necesita un efort constant la inceput, dar va deveni automat in timp, de indata ce il aplicati in mod persistent pentru a utiliza intregul potential al mintii voastre.
Nu degeaba Albert Einstein spunea odata: „Nu poti rezolva o problema din aceeasi constiinta care a creat-o. Trebuie sa inveti sa vezi o noua lume”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Partners: FYTube , Filme Seriale Online , masini in rate