Sucul de varza
• Ulcerele duodenale au reactionat aproape miraculos la sucul de varza.
• Cu o retinere, genereaza, frecvent, gaze (hidrogen sulfurat) in intestine, rezultate prin activarea (si dizolvarea) unor deseuri intestinale intrate in putrefactie. Aceasta reactie chimica, determinata de continutul de sulf, clor si iod, provoaca curatirea mucusului de pe membrana interioara a stomacului si canalului intestinal. Pentru atenuarea acestor neplacute efecte, se adauga sucului din varza cruda pe cel din morcov.
• Bautura rezultata e o excelenta sursa de vitamina C si un ajutor pretios in infectiile gingiei.
• Pentru o curatire mai serioasa e nevoie de o cura zilnica, de doua sau trei saptamani.
• S-a constatat ca, odata curatate, intestinele sunt capabile sa asimileze bine sucul de varza cruda; mai mult, e un ajutor valoros in cazurile unui exces adipos.
• De asemenea, a fost intrebuintat cu succes la combaterea constipatiilor, considerate ca o prima cauza nu doar a tulburarilor digestive, dar si a eruptiilor si eczemelor pielii.
• O precizare: adaugarea de sare la sucul de varza ii distruge vitamina C.
• Sucul din varza de Bruxelles, combinat cu acela de morcovi, fasole verde si salata verde, furnizeaza un «medicament» eficace pentru regenerarea insulinei, ajutand astfel functiile pancreatice si fiind foarte valoros in cazuri de diabet.