De obicei, mancarea se fixeaza la cel mai subtil nivel al organismului si, implicit, o informatie transmisa prin intermediul mancarii devine greu de depistat. Mai mult, dupa ce deja s-a manifestat, iese deja in constient printr-o anumita actiune sau decizie. De departe cea mai frumoasa scena care poate exista si care se poate da ca exemplu pentru a descrie procesul energetic este Cina cea de Taina. Cand Mantuitorul le intinde ucenicilor painea (zicand ca este trupul Sau) si vinul (afirmand ca este sangele Sau), El nu se refera la material, la obiectele in sine, ci este o metafora, o paralela intre material, energetic si spiritual. Prin binecuvantarea Lui, prin prezenta Lui, energetic si vibrational ele devenisera asemanatoare cu sangele si trupul Lui. Sangele este ca vibratie intotdeauna superior trupului pentru ca, se spunea in vechime, era substanta sufletului.
In timpul mesei se produce biotransferul si ca, din acest motiv, marii oameni de afaceri discuta afacerile la pranz (de cele mai multe ori cea care nu permite echilibrul si ajungerea la un consens este fiara din noi, care se mai tempereaza cand o hranim).
Carnea este din punctul de vedere a capacitatii de inmagazinare a raului, a energiilor de joasa vibratie, cea mai periculoasa. Proverbul „La inima unui barbat se ajunge prin stomac!” este real. Toate alimentele pot pastra, la un nivel energetic subtil, informatii care sa patrunda in subconstientul celui care le consuma. In comparatie cu restul alimentelor, cea mai greu de „curatat” (din punct de vedere energetic) este carnea, iar cantitatea de energie negativa pe care o poate inmagazina ea este cu mult mai mare.
Una dintre solutii ar fi sa nu mananci de doua ori din acelasi loc. Exista si modalitati de a verifica daca un aliment este sau nu conditionat energetic si, implicit, spiritual – anume expunand alimentele la Lumina necreata. Se poate ajunge la sensibilitatea de a simti prin palme cum este conditionata o portie de mancare gatita. Prin post se poate ajunge la hiperosmie, moment in care unui aliment conditionat i se percepe un miros diferit de cel normal.