Tehnica uluitoare de vindecare cu ajutorul autosugestiei

Autosugestia este o puternica forta a psihicului, capabila de performante incredibile. Autosugestia se realizeaza astfel: bolnavul, culcat pe un pat, intr-o incapere bine aerisita, dar nu rece, lipsita de zgomote, dupa ce se relaxeaza, repeta de 30-50 ori, cu voce inceata sau numai in minte, scurte formule ce se adreseaza starii sale, cu atentia indreptata spre o formulare cat mai clara si cu incredere in efectul terapeutic al demersului:
„Inima (stomacul, ficatul, rinichii etc) imi functioneaza normal”, sau „Am o tensiune arteriala normala” sau „Am un somn adanc si odihnitor”, sau „Sunt optimist si plin de vointa” – depinde foarte mult de problemele fizice cu care se confrunta.
Aceasta sedinta de autosugestie se va efectua de mai multe ori pe zi, obligatoriu dimineata la trezire si seara la culcare. Nu se va efectua daca suferindul este in timpul crizelor.
Mai exista un procedeu numit autosugestie prin perceptie progresiv pozitiva, cu rezultate bune. Acest procedeu consta in asocierea la formula adresata organului afectat a unor senzatii provocate de subiect in mod mecanic si deliberat.
De exemplu, sa presupunem ca avem un suferind de ulcer cronic. Acesta se va culca pe pat; pe peretele din fata va fixa un panou alb, iar pe acesta se lipeste un oval de hartie cenusie. Ovalul va avea raza de 10 cm; amplasam un saculet cu nisip de 2-3 kg.
Explicatii: ovalul cenusiu simbolizeaza ulcerul, iar saculetul cu nisip, starea neobisnuita de inconfort, provocata de ulcer. Ne relaxam si rostim (sau gandim cat mai incet si raspicat formula urmatoare, privind in ovalul cenusiu: „Stomacul imi functioneaza din ce in ce mai bine si il simt din ce in ce mai usor” (de 30—50 ori).

Aplicam acest tratament o singura data pe zi, in afara crizelor, preferabil la aceeasi ora. Dupa trei zile micsoram putin, abia perceptibil, circumferinta ovalului cenusiu (de aceea e bine sa-l fixam cu bolduri) si usuram putin din greutatea saculetului cu nisip, continuand sa rostim formula aratata.
Reluam autosugestia zilnica, in conditiile aratate, timp de trei zile si iarasi micsoram din circumferinta ovalului si din greutatea saculetului cu nisip.
Atentie! Aceste micsorari vor fi facute cu mare bagare de seama, treptat si imperceptibil, astfel ca procedura sa se desfasoare pe o perioada de cel putin o luna de zile. Micsorarea ovalului nu trebuie cunoscuta de catre pacient. Tratamentul este mai eficient. Si chiar daca pacientul sesizeaza micsorarea ovalului, efectul asteptat tot o sa apara, deoarece se inregistreaza in inconstient.
Aceasta autosugestie poate fi aplicata aproape la toate bolile, mijloacele de influentare senzoriala modificandu-se de la caz la caz sau introducandu-se altele. De exemplu, la un cardiac, pe langa saculet se poate adauga un metronom fixat la inceput in ritmul inimii bolnavului ca apoi pe parcursul sedintelor de autosugestie, sa fie reglat la o bataie cat mai naturala pentru varsta celui in cauza. La un agitat, ovalul de hartie, la inceput, poate fi de un albastru inchis si pe parcurs sa-si deschida culoarea pana la un albastru deschis, linistitor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Partners: Crypto News , FYTube , Filme Seriale Online , masini in rate