Medicina complementara nu este o ramura izolata de cea traditionala. Multe dintre tehnicile sale se folosesc in prezent in spitale, pentru recuperarea, relaxarea si tratarea afectiunilor usoare, dar si a celor mai grave. Medicina complementara poate fi adoptata si ca stil de viata, pentru ca gratie ei iti poti mentine starea de sanatate, in plus alunga stresul si asigura energia de care avem nevoie in fiecare zi. Mai mult de o treime din spitalele din Statele Unite folosesc metodele complementare pentru cazurile de recuperare, informeaza howstuffworks.com.
1) Acupunctura este una dintre cele mai folosite metode de tratament in spitale. Pentru durerile cronice, problemele circulatorii, artrita si depresii, echilibrarea energiilor din organism prin acupunctura se foloseste in prezent si in unitatile medicale traditionale ca forma de recuperare.
2) Masajul relaxant poate ajuta la imbunatatirea circulatiei sangelui si revigorarea musculaturii. Masajul de recuperare si relaxare se foloseste demult ca tehnica auxiliara tratamentului medicamentos. Acest masaj lucreza tendoanele, musculatura si tesutul de la nivelul pielii. Daca poti merge saptamanal la o sedinta, vei fi mai energic si te vei simti mai tonic.
3) Meditatia si yoga sunt alte doua tehnici care se folosesc in spitale atat ca forma de tratament, cat si ca mod general de mentinere a sanatatii trupului si psihicului. In general, in spitale, sedintele de yoga se realizeaza in grup, in sali de recuperare speciale. Specialistii recomanda minutele de relaxare si echilibru pentru tratarea cancerului, bolilor cardiovasculare, hipertensiuniii, depresie, anxietate si afectiuni circulatorii.
Principalul scop al tehnicilor complementare este de a alunga tensiunile psihice provocate de orice afectiune. Socul psihologic este adesea cel mai greu de traversat si, tocmai de aceea, in foarte multe spitale consilierea este principala metoda de tratament recomandata, in special pentru tratarea afectiunilor foarte grave. Studiile specialistilor americani au aratat ca persoanele care infrunta boli incurabile isi prelungesc viata prin intermediul sedintelor psihologice care sunt considerate o metoda in sine de tratatment.
Tehnicile complementare de intretinere si tratare a tuturor afectiunilor nu mai sunt privite de mult timp cu scepticism. Fiind preluate si de medicina traditionala ca metoda de tratament, increderea in folosirea lor a crescut, mai ales ca nu sunt metode invazive si ofera rezultate rapide in tratamentul multor afectiuni.
Sursa: www.ziare.com