Una e sa citesti toate studiile, sa fii informat despre toate cercetarile in domeniul sanatatii naturale, si alta e sa auzi de la practicieni. Atunci cand aplicatiile practice din domeniul sanatatii naturale sunt combinate cu lucruri stiintifice, dovezile pot fi extrem de convingatoare. Este si cazul dr. Saraswati Sukumar, medic oncolog, care explica cat de benefica poate fi curcuma (sau sofranul indian).
Puterea de a gati cu sofran
Dr. Sukumar este doctor de cancer si este o frecventa utilizatoare de curcuma. Curcumina (componentul activ din curcuma) poate oferi beneficii de sanatate si poate fi incorporata usor in viata zilnica. Ea o foloseste zilnic in bucatarie. Iata ce ne declara doctorul de pe site-ul The Palm Beach Post:
Beneficiile sunt multiple. De exemplu, pentru cei care suferă de artrita reumatoida, pentru cei care au umflaturi dureroase la genunchi, curcuma poate fi o cale incredibila de a suprima aceasta inflamatie (…) Avem peste 300 de publicatii care apreciaza curcuma pentru efectele ei anti-cancer. Multe boli, ca de exemplu cancerul sau cancerul de colon sunt legate de inflamatie.
Dr. Sukumar demonstreaza cum aceasta substanta minune – curcumina – poate regla inflamatia ce poate duce la anumite tipuri de cancer, dar si cum poate cauta celulele canceroase maligne (ce schimba ADN-ul normal) pentru a le ucide. Dar curcuma este benefica si in artrite si in tratamentul diabetului.
Dar cum putem lua pe cale digestiva aceasta curcuma? Dr. Sukumar spune ca prin gatit. De exemplu, atunci cand gatiti o mancare sau prajiti uleiul, adaugati putina praf de curcuma si atunci organismul vostru va beneficia de toate beneficiile curcumei. Cam cat? De obicei, intre un sfert si pana la o jumatate de lingurita. Planta este aromata…asa ca veti beneficia nu doar de un gust mai bun, dar si de o sanatate mai mare. Incercati-o! Nu aveti absolut nimic ce sa pierdeti…