Pasionaţii paranormalului şi-aduc aminte de „Experimentul Philadelphia” – o experienţă secretă efectuată de Marina SUA în 1943, cu scopul de a testa efectul unui câmp magnetic puternic asupra unei nave de suprafaţă. Acest câmp foarte puternic era obţinut cu ajutorul unor generatoare magnetice, pulsatoare şi nepulsatoare. Conform afirmaţiilor făcute de unii martori oculari, câmpul de forţă a acţionat într-o zonă de formă sferoidală alungită, care se întindea pe o rază de peste 100 de metri în jurul navei. Conform unor mărturii, nava experimentală a dispărut de la docul din Philadelphia şi după câteva minute a apărut în alt doc, din Norfolk, Newport Mews, în regiunea Portsmouth. Ulterior, nava a dispărut din Norfolk şi s-a reîntors în portul Philadelphia, în numai câteva minute.
Unul din posibilii (presupuşii) martori ai experimentului a fost Carlos Miguel Allende, care a relatat ulterior ce s-a întâmplat.
* Eu mi-am băgat mâna până la cot în acel mic câmp de forță, în timp ce el curgea într-o mișcare în sens contrar acelor ceasornicului, în jurul micuței nave experimentale DE 137. Am simțit presiunea acelui câmp asupra brațului meu și pe palma mea întinsă. Am observat în jurul navei cum devenea ușor, ușor, mai întunecat decât în rest.
* Am observat după câteva minute un fel de ceață verzuie cum se formează, ca un nor, o ceață de particule atomice. Și am văzut cum imediat după aceasta nava DE 137 a devenit invizibilă. Și totuși, forma navei a rămas imprimată în apa oceanului. Iar sunetul pe care l-a produs acel câmp de forță, a început ca un zumzet slab, care a ajuns în curând ca o șoaptă, pentru a crește mereu în intensitate, până când a ajuns ca zgomotul unui torent care se prăvălește.
* Câmpul avea în jurul său un înveliș de electricitate pură care curgea, dar era suficient de intensă pentru a mă dezechilibra aproape complet și cred că dacă aș fi intrat total în curent m-ar fi turtit de puntea vasului.
* De ce n-am fost electrocutat atunci când mâna mea a atins acea foaie de electricitate pură care înconjura câmpul? Probabil pentru că purtam încălţăminte marinărească de cauciuc cu carâmbi înalţi şi o pelerină din acelaşi material.