Exista o realitate despre modul în care Luna plină afectează oamenii, animalele și mediul, chiar dacă unii pot considera acest lucru doar o superstiție. Ați observat vreodată că starea de a fi capricios și iritabil pare să urmeze un model ciclic? Există o schimbare de dispoziție care persistă câteva zile, fără un motiv aparent. Și tulburările de somn, perioade scurte de dificultăți în a adormi care se întâmplă doar pentru câteva zile sau o săptămână? Sau problemele digestive… când, după o perioadă de digestie bună, totul pare să fie dat peste cap? Ați experimentat vreuna dintre aceste situații în preajma Lunii pline?
Toate acestea nu sunt o coincidență, ci au o bază științifică. Mareele oceanice sunt mai puternice în timpul Lunii pline, datorită creșterii atracției gravitaționale exercitate de Lună și Soare. Având în vedere că corpul uman este alcătuit în mare parte din apă (aproximativ 80%), oamenii de știință și astrologii au bănuit de mult timp că pot exista efecte similare în organism, generând o „atractie de maree umană” care poate afecta funcționarea creierului.
Atracția gravitațională asupra echilibrului apei din rinichi poate determina o schimbare în mișcare, făcând ca paraziții interni din organism să devină mai activi în timpul Lunii pline și să perturbe digestia și echilibrul hormonal. Unele dintre simptomele asociate cu prezența paraziților includ: balonare, gaze, oboseală și/sau simptome similare gripei, scăderea imunității, foame excesivă, constipație și/sau diaree, urticarie, iritabilitate și/sau erupții cutanate, tulburări de somn, fluctuații de greutate, dureri articulare și/sau dureri de cap.